Acteurs in de leeftijd van 18-25 jaar, die bovendien iets bijzonders kunnen

neefjesVoor een nieuw op te nemen speelfilm is een zoektocht gestart naar twee jonge acteurs die naast het acteren nog iets heel speciaals kunnen. Te denken aan jongleren, goochelen, beatboxen, buikspreken, of welk ander aansprekend kunstje ook. Acteurs dus met een extra talent. Het allermooist zou het zijn als ze ook nog een muziekinstrument kunnen bespelen.

Uit al deze jongeren zullen twee acteurs gekozen worden die de neven van het beroemde clownsduo Bassie & Adriaan zullen spelen. Twee creatieve neven die van jongsafaan de grootste fans zijn van hun ooms Bassie & Adriaan. Ze hebben plakboeken bijgehouden van al hun avonturen en hun grootste droom is om uiteindelijk in hun voetsporen te treden.

Via de website www.deneefjes.nl kan men zich aanmelden. Uit de aanmeldingen zullen de besten uitgekozen worden om eind januari 2014 op een castingdag te tonen dat zij een hoofdrol in deze nieuwe film verdienen. Bassie & Adriaan zullen die dag ook aanwezig zijn.

Scenario: Dick van den Heuvel (o.a. bekend van Spijt, Razend, Levenslied).
Regie: Annemarie Mooren (o.a. Koen Kampioen, Puppy Patrol, Hot News, Verborgen Verhalen).
Producenten: Sjef Scholte van Mountain Road Entertainment Group & Danielle Raaphorst van Incredible Film (Smoorverliefd, Carry Slee-films). Zij vertegenwoordigen al jarenlang Bassie & Adriaan. Eerder werkten zij samen bij de distributie van de succesvolle Kameleon-films, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van ’63. In België bouwden ze mee aan het succes van films als De Zaak Alzheimer en de succesvolle Fait Divers reeks met o.a. de films Aanrijding in Moscou, Hel van Tanger, Dossier K en Hasta la Vista. Frank-Jan Horst (Naranjina, Club van Sinterklaas Pietennieuws Live) en Rogier Visser (Danni Lowinski, Raveleijn, TitaTovenaar) van Blooming Film & TV zijn als coproducenten bij de productie betrokken.

Bas en Aad van Toor zijn al ruim 45 jaar actief in het vak. Aanvankelijk als acrobaten-duo The Crocksons veroveren ze vanaf 1975 de wereld als Bassie de clown & Adriaan de acrobaat. Met televisieseries als De Plaaggeest, Het Geheim van de Sleutel, De Diamant, De Huilende Professor, Het Geheim van de Schatkaart, De Verdwenen Kroon en De Verzonken Stad behalen ze ongekende successen. Voor de opnames van De Geheime Opdracht en Een Reis vol Verrassingen trokken ze zelfs kris kras door Europa en dwars door Amerika.

De series van Bassie & Adriaan zijn zeer geliefd en hebben daarbij een educatief karakter. Nog steeds zijn de avonturen dagelijks op televisie te zien. Het succes op dragers als video en dvd is enorm. Bassie & Adriaan zijn de best verkopende Nederlandse kinderact op dvd ooit.