woezelenpip

Olvarit en het kindermerk Woezel & Pip zetten zich gezamenlijk in om kinderen meer groente te laten eten. Dat is hard nodig, want uit onderzoek van Nutrucia blijkt dat 70% van de peuters in Nederland te weinig groente binnen krijgt. Om groente ‘leuk en aantrekkelijk’ te maken, staan nu de beste vriendjes Woezel & Pip op de maaltijdpotjes van Olvarit. Daarnaast is  de website elkedaggroente.nl gelanceerd waarop ouders hun kinderen spelenderwijs kennis kunnen laten maken met groente.

Samenwerking Woezel & Pip
Het gegeven dat zo veel Nederlandse peuters te weinig groente eten was voor Olvarit en Woezel & Pip een aanleiding een driejarige samenwerking aan te gaan. Samen zijn ze op zoek gegaan naar manieren waarop ouders/verzorgers hun kinderen kunnen helpen van groente te gaan houden met een positieve en educatieve inslag. ‘Elke dag groente, het klinkt zo logisch. Ik ben heel blij dat Woezel & Pip samen met Olvarit campagne gaan voeren om dit ook meer logisch te gaan laten zijn. “Elke dag groente voor de kindjes van Nederland.” We gaan ervoor!’ aldus Dinand Woesthoff van Dromenjager (het bedrijf achter Woezel & Pip). Via de campagne gericht op ouders en kinderdagverblijven slaan zij samen de handen ineen om groente op speelse wijze ‘leuk en aantrekkelijk’ te maken voor kinderen.

Woezel & Pip op de verpakking
De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Één van de onderdelen is het aanpassen van de verpakkingen. De komende drie jaar staan Woezel & Pip op het etiket van de Olvarit maaltijdpotjes om ouders te helpen hun kinderen groente te laten eten. De Olvarit maaltijdpotjes met daarop de bekende hondjes zijn sinds begin september in de winkels te vinden.

Nieuwe website
Een onderdeel van de campagne is de lancering van een speciaal ontwikkelde website: elkedaggroente.nl. De nieuwe website biedt ouders handvatten om hun kind beter groente te laten eten. Zo vinden ze er gezonde recepten van Tante Perenboom, tips van de Wijze Varen en leuke weetjes over Hollandse seizoensgroenten die ze hun kinderen kunnen vertellen. Verder zijn er materialen voor ouders om met hun kinderen op een speelse manie aan de slag te gaan met groente, bijvoorbeeld via een groenteplacemat, kleurplaten en een groentediploma. De website is vanaf 19 september in de lucht.