Image5 oktober: Space to Be-markt
Op de boulevard vind je op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 17.00 uur de gratis ‘Space to Be’ markt met allerlei kraampjes waar de hele dag iets te leren of te beleven valt rondom het thema ruimtevaart. Op de boulevard staat een heuse F16 waar je in kunt zitten en kijken en kun je een testritje maken in de Astronautentrainer van Space Expo. Bovendien kun je Darth Vader, Luke Skywalker of Prinses Leia tegen het lijf lopen. Deze dag kun je namelijk op de foto met een van de vele rondlopende officiële Star Wars figuren.

6 oktober: Open Dag Esa Estec
Wie altijd al eens een kijkje in de keuken van de Europese ruimtevaartorganisatie heeft willen nemen, kan dat doen op zondag 6 oktober op de Open Dag bij Esa ESTEC. Deze Open Dag is dé kans om ESA-astronauten te ontmoeten, te praten met ruimtewetenschappers, de gespecialiseerde laboratoria van ESTEC van binnen te zien, satellieten te bekijken en voorwerpen aan te raken die écht in de ruimte geweest zijn. Opgeven is verplicht en kan via de website. Ook kun je terecht bij Space Expo, het bezoekerscentrum van ESA-ESTEC, waar ook van alles te zien en te beleven is.

Nieuw: Walk of Space
Op 26 september wordt op de Koningin Wilhelmina Boulevard de eerste tegel van de nieuwe ‘Walk of Space”, met de afdruk van de astronautenlaars van Wubbo Ockels onthuld. Na de voeten van Wubbo zullen vele nieuwe stappen van beroemde astronauten volgen. Dus komende jaren kun je letterlijk in de voetsporen van je favoriete astronaut treden. Kom je kijken naar de onthulling op 26 september? Dan kom je oog in oog te staan met een echte Nederlandse Astronaut!

Rocket ladies: meisjes (en vrouwen) 50% korting!
Om te vieren dat het 50 jaar geleden is dat de eerste vrouw de ruimte in ging (Valentina Thereskova), krijgen alle meisjes, moeders, zusjes, oma’s, buurvrouwen.. kortom alle Rocket Ladies 50% korting tijdens de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober). In Space Expo zijn dagelijks activiteiten over vrouwen in de ruimte. In een doe-programma voor jong en oud komen de fysieke en mentale verschillen tussen mannen en vrouwen aan bod. Zo kun je een ‘moonjump’ maken waarbij je voelt hoe het is om op de maan te springen.

Concert luchtmachtkapel en flyby
11 oktober viert de Luchtmacht het honderdjarig bestaan van de militaire luchtvaart in ons land. Dus wordt een groots muziekconcert door de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht aangeboden op de boulevard. Dit concert gaat plaatsvinden op vrijdag 11 oktober van 17.00 tot circa 18.30 uur. Als het weer het toelaat zal tijdens het concert een spectaculaire Fly-by van vliegtuigen boven zee plaats vinden. Deze is prachtig vanaf te boulevard te bewonderen. Het evenement is vrij te bezoeken voor iedereen.

Noordwijk in teken van Space
De hele maand doen veel Noordwijkse hotels en restaurants mee met allerlei space arrangementen. Kijk op www.noordwijk.info voor alle space activiteiten & het arrangementen overzicht.

Image