EDventure, de landelijke vereniging van onderwijsadviesbureaus opent vandaag Onderwijsexpertise.nl: een online vindplaats voor hoogwaardige onderwijsondersteuning. Via de landelijke database kunnen scholen snel en gemakkelijk zoeken in het complete aanbod van alle bij EDventure aangesloten onderwijsadviesbureaus. Van leerlingzorg, training en coaching tot adviezen, seminars en congressen. EDventure wil met Onderwijsexpertise.nl de vindbaarheid van professionele onderwijsondersteuning verbeteren.

Onderwijsexpertise.nl is een portal die scholen en schoolbesturen naast een landelijke database van onderwijsadviesaanbod een overzicht biedt van geschikte onderwijsadviseurs. Een toegankelijke zoekmachine leidt bezoekers via heldere selectiecriteria naar de gewenste actuele informatie. Docenten en schoolleiders overzien hierdoor in een oogopslag het aanbod op thema’s zoals passend onderwijs of educatief partnerschap. Binnen de site kan worden doorgeklikt naar profielen van adviseurs en organisaties waardoor er een verbinding ontstaat tussen onderwijsadviesbureaus, experts en aanbod.

Annemarie Kaptein, directeur van EDventure, ziet Onderwijsexpertise.nl als verbindende schakel in de educatieve infrastructuur van Nederland: “Achter de portal die scholen wegwijs maakt in onderwijsadvies ligt een brede database die aan andere educatieve partnerorganisaties of -initiatieven specifieke informatie uitleent. Deze database levert bijvoorbeeld dagelijks gegevens aan de portal van het driejarige project School aan Zet. Zo houden we de gegevens op meerdere plekken tegelijk actueel en uniform. Dat draagt bij aan de samenhang in de branche en het werkt wel zo efficiënt”, aldus Kaptein.”

Annemarie Kaptein: “Vaak zien scholen door de bomen het bos niet meer. Het zoeken naar onderwijsondersteuning kost veel tijd en het gewenste resultaat valt vaak tegen. Een site met actuele informatie biedt scholen een compleet overzicht van het aanbod van onderwijsadviesbureaus en dat helpt om de juiste instrumenten in te zetten ter verbetering van het onderwijs”.

Over EDventure
EDventure is de vereniging en keurmerkorganisatie van onderwijsadviesbureaus in Nederland. Met 25 aangesloten leden en ca. 2.000 adviseurs is er sprake van een landelijk dekkend netwerk. EDventure-leden dragen het Keurmerk Onderwijsadvies en werken in partnerschap met scholen aan het realiseren van pedagogische, didactische en organisatorische doelen. De adviseurs staan in contact met alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Professionaliteit, kwaliteit en innovatie zijn sleutelwoorden in de samenwerking. Voor meer informatie: www.edventure.nu.