Taart Marianne.jpgAanstaande woensdagmiddag, 31 oktober, ontvangt de 14-jarige Xena uit Velserbroek de eerste officiële taart van Icing Smiles Holland. 2 jaar geleden is bij Xena leukemie vastgesteld en ze is vanaf het begin in een moeilijke strijd verwikkeld met deze ziekte. Stichting Icing Smiles Holland heeft als doel taarten en andere traktaties te maken voor (ernstig) zieke kinderen om deze kinderen en hun familie een feestelijke en onvergetelijke dag te bezorgen. De stichting hoopt Xena en haar familie op woensdagmiddag de zware stijd voor even te laten vergeten.

Woensdagmiddag om 16:00 uur worden Xena en haar familie getrakteerd op een mooie taart van Icing Smiles Holland, gemaakt door ambassadeurs Wendy Schlagwein (4theloveofcake.nl ) en Marianne Koorn (legateau.nl). Wendy en Marianne zijn een begrip in de taarten wereld, Wendy is auteur van verschillende boeken over taarten bakken en decoreren en Marianne is Meester Patissier en maakt de mooiste taarten.

De 14-jarige ernstig zieke Xena mocht zelf het thema van de taart kiezen waarmee zij in het zonnetje gezet zal worden. Xena heeft voor een thema gekozen om haar vader Marcel te helpen met geld inzamelen voor KiKa. Marcel loopt zondag 4 november de New York Marathon voor KiKa om op deze manier geld in te zamelen voor de stichting (www.marcelforkika.nl ). De taart staat daarom in het teken van de New York Marathon en KiKa.

Het aangrijpende verhaal van Xena en haar familie is te lezen op www.labradortalk.nl/xena-vecht-terug.