Het is alweer bijna Halloween en met deze animatiefilm van Tim Burton (‘Alice in Wonderland’, The Nightmare before Christmas’) kom je alvast een beetje in de stemming!

FRANKENWEENIE is een hartverwarmend verhaal over een jongen en zijn hond. Wanneer het hondje van de jonge Victor, Sparky, door een auto wordt geraakt en sterft, besluit Victor de kracht van de wetenschap te gebruiken om zijn beste vriend terug tot leven te brengen met slechts een paar kleine aanpassingen. Hij probeert zijn zelfgemaakte creatie geheim te houden, maar als Sparky ontsnapt, ontdekken Victor’s mede studenten, leraren en de hele stad hoe monsterlijk het kan zijn om een tweede kans in het leven te krijgen. Het is aan Victor om zijn omgeving te overtuigen dat Sparky nog steeds zijn trouwe vriend is.

Nieuwsgierig naar de film?
Bekijk de trailer of  nóg beter: maak kans op 2 vrijkaarten en Frankenweenie goodies!

Interactief kijkje achter de schermen
Op www.disney.nl/frankenweenie bieden de interactieve 360° Set Tours je een kijkje achter de schermen. De uitleg van de makers is weliswaar (nog) niet Nederlands ondertiteld, maar laat je daardoor niet afschrikken. Met behulp van de muis kun je op de set rondkijken. Wanneer je op de groen omcirkelde figuren of objecten klikt is, krijg je meer achtergrondinformatie gegeven (bij tour 2 in het Nederlands)  en er zijn filmpjes en afbeeldingen te downloaden.

Grappig om te weten: de film heeft een Nederlands tintje. Tijdens Tour 1 wordt verteld dat het verhaal speelt in de jaren zeventig in het plaatsje New Holland, waarvan de inwoners  ‘bezeten’ zijn van hun Nederlandse roots. De jaarlijkse ‘Dutch Day’ optocht speelt een belangrijke rol in de film.