Om het belang van melk voor schoolgaande jeugd te onderstrepen, vindt op woensdag 26 september in meer dan 40 landen Wereld Schoolmelkdag plaats. Wereld Schoolmelkdag is in Nederland een onderdeel van ‘Melk op School’, een campagne gefinancierd door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en de Europese Unie. Om deze dag te vieren, bezoekt gouden hockeyster Naomi van As op 26 september haar oude basisschool in Den Haag om op het schoolplein samen met zo’n 300 leerlingen te proosten met een pakje melk. Daarnaast geeft de Olympisch kampioene een workout om het belang van een gezonde voedings- en levensstijl aan te moedigen.

Zo’n 40.000 pakjes melk op 150 basisscholen in Den Haag
De ‘Melk op School’ campagne is een meerjarige campagne waarin het belang van schoolmelk onder de aandacht gebracht wordt. Dit jaar richt de campagne zich op de regio Den Haag en ontvangen 150 Haagse basisscholen op 26 september een pakje melk voor hun leerlingen: in totaal zo’n 40.000 pakjes.

Belang van schoolmelk voor schoolgaande jeugd
Melk bevat onmisbare, essentiële voedingsstoffen voor kinderen in de groei zoals: eiwitten, vitamine B2 en B12 en mineralen, zoals calcium. Schoolmelk is een efficiënte manier om bij te dragen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zuivel die het Voedingscentrum aanbeveelt.