Het kinderboek De avonturen van Marco Polo van de populaire kinderboekenschrijver Geronimo Stilton heeft een bijzondere primeur: door de speciale illustraties uit het boek te scannen met de gratis smartphone app Chameleon eXplorer, komen kinderen via filmpjes, spelletjes, weetjes en recepten nog veel meer te weten over de beroemde ontdekkingsreiziger. Het boek van uitgeverij De Wakkere Muis ligt vanaf 17 september in de winkel.

In De avonturen van Marco Polo zijn op verschillende plaatsen Chameleon Codes opgenomen die – in tegenstelling tot de bekende QR-codes – onzichtbaar zijn. De codes zijn verwerkt in illustraties en bieden toegang tot een wereld buiten het boek. De technologie is ontwikkeld door Endeavour Media en Koninklijke Joh. Enschedé. Het is voor het eerst dat Chameleon wordt gebruikt in een kinderboek. Bekijk onze review…

Jolien Savalle van uitgeverij De Wakkere Muis: “Chameleon past perfect bij de spannend vormgegeven boeken van De Wakkere Muis. Wij vinden dat lezen voor kinderen een avontuur moet zijn, waarbij ze op verschillende manieren geprikkeld en uitgedaagd worden. In eerdere uitgaven gebruikten we daarom ook al geur-, warmte- en glow in the dark-inkt. Bovendien sluit dit boek naadloos aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2012: ‘Hallo Wereld’. We zijn heel benieuwd naar de reacties van de vele Geronimo-fans!”