Noord-Beveland mag zich weer een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland noemen. Na vorig jaar de titel af te moeten staan aan Sluis, hebben ze deze dit jaar weer heroverd. ANWB – directeur Guido van Woerkom overhandigde de gemeente vandaag de titel. Op korte afstand maken de gemeenten Sluis en Schiermonnikoog de top 3 vol. Castricum won dit jaar met een meerderheid van 540 stemmen de publieksprijs.

Trends in strandland
Henk Klein Teeselink, projectleider bij NederlandSchoon: “Noord-Beveland heeft ook de afgelopen 10 jaar gemiddeld het hoogst gescoord. Hun manier van werken is een voorbeeld voor anderen. Er is een optimale samenwerking tussen de paviljoenhouders, strandbeheer en strandbezoeker. Het resultaat is dat het overal brandschoon is: van de plek waar je aankomt tot je plek op het strand. Noord-Beveland heeft het perfect voor elkaar”.
Henk Klein Teeselink signaleert ook een aantal trends bij stranden: “Sowieso is er een trend naar beter beheer op de Nederlandse stranden. Niet alleen de stranden zelf, ook steeds meer strandopgangen worden hierin meegenomen. Dit leidt tot superschone stranden waar de strandbezoeker bij mooi weer graag naartoe gaat. Een opvallende stijger dit jaar is Texel. Dit is volledig te danken aan de zeer goede score van Paal 17, een MyBeach locatie waar de strandbezoeker zelf verantwoordelijk is voor het schoonmaken en -houden van het strand met steun van het paviljoen. Een geweldig concept dat dus goed werkt.”

Lees meer op de website ‘Nederlands schoon‘.