Maandag, 3 september 2012 – De voorrondes van het Nederlands Kampioenschap LEGO® stenen bouwen zijn in volle gang. Door heel Nederland kunnen kinderen overal mee doen aan verschillende LEGO bouwwedstrijden. De winnaar van iedere LEGO voorronde mag mee doen aan de Nederlands Kampioenschappen LEGO stenen bouwen 2012, die plaatsvindt op 20 oktober 2012 tijdens LEGO WORLD in IJsselhallen Zwolle.

De eerste voorrondes hebben al plaatsgevonden en waren een groot succes. “De creativiteit straalt er van af. Kinderen bouwen onder andere kastelen, beesten en auto’s.”, aldus Marc van Aalst, organisator van LEGO WORLD. “Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse probeerden zelfs meer dan 300 kinderen ervoor te zorgen dat hun bouwwerk het mooiste was.”

Deelnemers kunnen bij diverse voorrondes nog strijden voor een plek in de finale tijdens LEGO WORLD 2012. De voorrondes vinden door heel Nederland plaats, bij diverse filialen van Gamma. Deelname is gratis en opgave is gewenst. De wedstrijden zijn speciaal voor de jeugdige bezoekers in de leeftijdscategorie 6 tot en met 16 jaar. De eerste komende bouwwedstrijden vinden plaats op 8 september 2012 bij Gamma Rotterdam-Blijdorp, Gamma Zeist, Gamma Rosmalen en Gamma Terneuzen.

Op www.LEGOWORLD.nl/gamma staat een overzicht van alle voorrondes in de verschillende Gamma filialen. Deelnemers kunnen in het overzicht het filiaal het dichtst in de buurt aanklikken en zich opgeven voor de LEGO bouwwedstrijd. Gamma nodigt alle kinderen uit om mee te doen en ook alle vaders, moeders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om de fanatieke kinderen aan te moedigen!