In het weekend van 15 en 16 september organiseert het Militaire Luchtvaart Museum, in samenwerking met verschillende flight simulator clubs, het Militair Flight Sim Event (MFSE). Dit spektakel biedt bezoekers de kans militaire flight simulator demonstraties bij te wonen. Dit jaar staat het MFSE in het teken van 100 jaar militaire luchtvaart.

Demonstraties
In dit weekend krijgt is er een gevarieerd programma dat volledig in het teken staat van vliegen op de computer. Verschillende flight simulator clubs geven demonstraties in vliegen met militaire vliegtuigen. Dit jaar vliegen de clubs zoveel mogelijk met vliegtuigen uit 100 jaar militaire luchtvaart. Daarmee sluit het MFSE aan op de buitententoonstelling ‘Van pioniers tot professionals’ over 100 jaar militaire luchtvaart in Nederland.

Eén van de aanwezige flight simulator clubs is het ‘Virtual 322 Dutch Spitfire Squadron RAF’. Zij zullen onder de vleugels van de Spitfire in de Gen. Snijdershal missies tonen zoals deze tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd werden.

Het virtual Royal Netherlands Airforce (vRNLAF) is in het Flying Centre aanwezig. Zij vliegen zo realistisch mogelijk de missies van de Koninklijke Luchtmacht na. Tevens bieden zij meerdere keren per dag de mogelijk om zelf mee te vliegen in een missie of formatie.

Zelf vliegen
In het Flying Centre kan de bezoeker plaats nemen in een echte cockpit om de eigen vliegkunsten te testen. Zij kunnen plaatsnemen in een voormalige F-16 simulator van vliegbasis Leeuwarden of in de cockpit van een zweefvliegtuig. Deze zweefvliegsimulator is ontwikkeld door afdeling Personeelsvoorziening Luchtmacht om jongeren een realistisch beeld te geven van vliegen.

Openingstijden en prijzen
Het museum is dit weekend op beide dagen geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur.
De toegang tot het museum en het Militair Flight Sim Event is gratis. Kijk voor meer informatie op www.militaireluchtvaartmuseum.nl.