Cabaretier Youp van ’t Hek spreekt de stem in van de bekende stripheld Obelix in de nieuwe bioscoopfilm Asterix & Obelix bij de Britten (3D). Presentator en acteur Patrick Martens is in de film te horen als zijn trouwe vriend Asterix. Asterix & Obelix bij de Britten (3D) is alweer het vierde live-action avontuur gebaseerd op de gelijknamige strips.

De van origine Franse film wordt in Nederland gedubd naar een Nederlandstalige versie. De stemopnames vinden in augustus plaats in Amsterdam. Acteur Gérard Depardieu geeft in de originele versie gestalte aan de corpulente Obelix; Eduard Baer is te zien als Asterix. Asterix & Obelix bij de Britten (3D) is vanaf 17 oktober 2012 in de bioscoop te zien.

Youp van ’t Hek over zijn bijdrage aan de film: “Wel mijn type die Obelix. Dom en optimistisch. Mooie manier om het leven door te komen.”
Patrick Martens: “Ik vond de stripboeken vroeger fantastisch, om dan nu zoveel jaren later de stem van Asterix te mogen inspreken, is echt te gek!”

Synopsis
Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië. Ondanks een moedige strijd, zijn de Britten kansloos tegen zijn beruchte Romeinse leger. De Koningin van Engeland stuurt haar belangrijkste officier Flegmatix naar Gallië om hulp te vragen. Ondertussen hebben Asterix en Obelix hele andere zorgen. Zij moeten een echte man maken van Hippix, het lastige neefje van hun leider.

Als Flegmatix de problemen in zijn Koninkrijk voorlegt aan de Galliërs, geven ze hem een ketel met hun beroemde toverdrank. Samen met Asterix, Obelix en Hippix keert hij terug naar Engeland. In Londonium wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Anticlimax en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Volledig afgeleid van hun missie, raken onze helden de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix gevangen genomen. Dit leidt tot een bizarre jacht op de toverdrank die het Britse koninkrijk van de ondergang moet redden.

Asterix & Obelix bij de Britten (3D) wordt in Nederland uitgebracht door Cinéart. De film is vanaf 17 oktober 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Zanger Dean Saunders en multi-talent Jeronimo zijn toegevoegd aan de stemmencast van de bioscoopfilm Asterix & Obelix bij de Britten (3D). Jeronimo spreekt de stem in van Hippix, het ijdele neefje van Heroix. Dean Saunders voorziet de Britse Megacursus van een Nederlandse stem. Het is voor hen beiden de eerste keer dat ze een stem inspreken voor een film.