Europa’s grootste speeltuin Linnaeushof heeft een nieuwe eigenaar. De Spaanse multinational Aspro Ocio S.A. neemt het familiepark in Bennebroek over dat jaarlijks 250.000-300.000 bezoekers trekt. Het bedrijf komt per direct in Spaanse handen. De huidige directie blijft betrokken tot het eind van het speelseizoen, 30 september 2012.

Aspro Ocio bestaat sinds 1991 en bezit en exploiteert in acht Europese landen 41 in- en outdoor waterparken, aquaria, dierentuinen en vakantieparken: dertien in Spanje, negen in Frankrijk, negen in Engeland, vijf in Finland, één in Portugal, één in Zwitserland, één in België en nu twee in Nederland. Aspro Ocio heeft in 2008 het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans overgenomen. Gezamenlijk trekken de parken jaarlijks meer dan negen miljoen bezoekers.

Linnaeushof is met 350 speeltoestellen en attracties de grootste speeltuin van Europa. Het bedrijf is in 1963 opgericht door de familie Grijpstra en staat sinds 1998 onder leiding van Sander Grijpstra. De directie heeft gekozen voor Aspro Ocio vanwege de kennis en ervaring, het streven naar continuïteit en de wens om het karakter van het park te behouden. Omdat Linnaeushof sterk geworteld is binnen de lokale gemeenschap wil de familie Grijpstra graag dat het bestaande concept herkenbaar blijft en dat de werkgelegenheid voor langere termijn is gegarandeerd.

Sander Grijpstra: “De directie van Aspro Ocio waardeert de filosofie en uitstraling van Linnaeushof en ziet veel mogelijkheden voor uitbreiding. We laten een bedrijf met landelijke naamsbekendheid, een prachtige historie en geliefde medewerkers in goede handen achter. We hebben alle vertrouwen in de toekomst van het park.