De 58e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2012. Het motto is Hallo wereld! over het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen. Met boeken ontdek je de wereld.
Je reist naar verre landen, leert allerlei bijzondere uithoeken van de aarde kennen en maakt kennis met mensen uit een andere cultuur. Tijdens de Kinderboekenweek worden kinderen opgeroepen geld in te zamelen voor My Book Buddy, bijvoorbeeld door middel van leesmarathons.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Samenwerking met Kinderen voor Kinderen
Dit jaar gaan De Kinderboekenweek en Kinderen voor Kinderen een unieke samenwerking aan om zich in te zetten voor My Book Buddy, de organisatie die kinderbibliotheken opzet in ontwikkelingslanden. Onder andere met het lied Hallo Wereld! dat muziekproducer Tjeerd Oosterhuis en kinderboekauteur Sjoerd Kuyper hebben geschreven.  Lees meer…