Het jaar 2013 wordt een regelrecht feestjaar. Stichting Lezen bestaat dan 25 jaar en De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 20 jaar. Dat is nog niet het enige, want er is ook een tienjarig jubileum voor De Nationale Voorleesdagen. Bovendien viert BoekStart het eerste lustrum met 5 jaar. Reden voor Stichting Lezen om 2013 uit te roepen tot het Jaar van het Voorlezen. Veel ouders weten hoe belangrijk voorlezen is. Voorlezen versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en de schoolprestaties. Thuis, op school en in de kinderopvang zouden kinderen iedere dag moeten worden voorgelezen, ook als ze zelf al kunnen lezen. Heel 2013 staat in het teken van dit belangrijke doel.

Stichting Lezen organiseert daarom een groots themajaar in samenwerking met partners in de boekenbranche en de bibliotheekwereld. Uiteraard zijn organisaties die het belang van voorlezen delen van harte uitgenodigd om aan te haken bij de landelijke activiteiten. Het doel is om het Nederlandse publiek ervan te doordringen dat voorlezen leuk en waardevol is en zo te bereiken dat er meer en langer wordt voorgelezen. Niet alleen aan kinderen, maar óók aan volwassenen.

Volg www.jaarvanhetvoorlezen.nl voor meer informatie.