Geronimo Stilton’s boek verkozen tot beste kinderboek in categorie 6 t/m 9 jaar

Gi-ga-geweldig nieuws! De Nederlandse Kinderjury 2012 heeft vandaag Fantasia VI van Geronimo Stilton uitgeroepen tot het beste boek van 2012 in de categorie 6 t/m 9 jaar. De avontuurlijke muis wint de onderscheiding voor het derde jaar op rij. Naast Fantasia VI waren er nog vier andere boeken in de race voor de prijs. Geronimo kwam de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen tijdens een muizenissige high tea met de fans en alle andere genomineerde auteurs in het DeLaMar Theater in Amsterda

De Kinderjury
De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken waarbij kinderen zelf mogen bepalen wat zij het leukste, spannendste of grappigste boek vinden van het afgelopen jaar. Ruim 32.000 kinderen brachten de afgelopen maanden hun stem uit. Eind mei hoorde Geronimo dat Fantasia VI genomineerd was en behoorde tot een van de vijf meest populaire boeken in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de afgelopen maand hebben de leden van de Senaat van de Kinderjury alle vijf genomineerde boeken gelezen en gerecenseerd. Over Fantasia V staat in het juryrapport: ‘Lezen in dit boek is a avontuur op zich! Met glimmende letters op de kaft, heel veel tekeningen en kaarten en testjes aan de binnenkant valt er van alles te zien en te beleven’

Fantasia VI
In Fantasia VI volgen we Geronimo Stilton en zijn vrienden van de Fantasia Club voor de zesde keer op hun reis door de prachtige, maar soms ook levensgevaarlijke rijken van Fantasia. Dit keer is het de koningin der heksenkoninginnen, Kuruvinda, die de vrede in het rijk bedreigt. Deze gi-ga-gruwel is de bewaakster van een machtige edelsteen met magische krachten: de Vuurrobijn. Maar dat is haar nog niet genoeg, want ze doet er alles aan om ook een tweede magische steen te bemachtigen: de Blauwe Saffier. Als dat haar lukt, zal ze oppermachtig worden en de baas kunnen spelen over heel Fantasia. Er is maar één manier om dat te voorkomen: de Profetie van de Edelstenen moet worden vervuld! Daarin staat voorspeld dat de Vuurrobijn en de Blauwe Saffier op een dag zullen samensmelten tot een nieuwe, nog veel machtiger steen, die ervoor kan zorgen dat de vrede in Fantasia voorgoed wordt hersteld…