De opvallende clip ‘Ik ben anders dan de rest’ van cabaretier Jochem Myjer is nu te zien op Youtube en op www.brammetjebaas.nl. Myjer heeft dit aanstekelijke lied speciaal geschreven voor de familiefilm Brammetje Baas die vanaf 27 juni in de bioscoop draait. Brammetje Baas, met hoofdrollen voor Katja Herbers (Sonny Boy), Egbert-Jan Weeber (Sint), Tjebbo Gerritsma (Hoe overleef ik), René Groothof (Broertjes) en de jonge Coen van Overdam, vertelt het energieke verhaal van de zevenjarige creatieve en leergierige Brammetje die onmogelijk stil kan zitten. Brammetjes bewegelijkheid is geen probleem tot hij in groep 3 komt bij de strenge meester Vis.

Muziek
Voor Jochem Myjer is ‘Ik ben anders dan de rest’ een lijflied speciaal voor alle kinderen die heel druk en nèt iets anders dan de rest zijn. ‘Ik hoop dat de kinderen zich hierin herkennen, het nummer meezingen en kunnen zeggen, ‘dat ben ik!’. Daarom ook is de clip gratis te downloaden. Het is bij het liedje ‘Ik ben anders dan de rest’ wel een beetje moeilijk om stil te blijven zitten, maar de actieve Jochem Myjer heeft wel een tip. ‘Als je jezelf vastplakt met lijm en vastbindt met touw dan lukt ’t je vast wel!’

Film
In de speelfilm Brammetje Baas denkt de zevenjarige Brammetje veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

De film Brammetje Baas snijdt een zeer actueel onderwerp aan; namelijk concentratieproblemen bij jonge kinderen.

Mail en Win: Maak kans op een T-shirt en vrijkaarten voor de familiefilm “Brammetje Baas’ !

Productie
Voor regisseur Anna van der Heide, die een Gouden Kalf ontving voor haar korte film Missiepoo16, is dit haar eerste bioscoopfilm.Tamara Bos (Dolfje Weerwolfje, Het Paard van Sinterklaas) schreef het scenario naar een oorspronkelijk idee. De verbeeldingswereld van Brammetje wordt in de film weergegeven met korte originele animaties van Balder Westein die ook in de clip te zien zijn. Brammetje Baas is geproduceerd door BosBros, in coproductie met de AVRO. De film maakt onderdeel uit van Cinema Junior 2010 dat de artistieke Nederlandse jeugdfilm wil stimuleren.