(Bottrop-Kirchhellen, 18 april 2012) Movie Park Germany is door een vakjury van attractieparkexperts bekroond met de “Parkscout European Jury Award” voor de beste nieuwe attractie van Europa 2011/2012. De indoor-achtbaan „Van Helsing’s Factory“ is onderscheiden en kreeg de volgende beoordeling: „Met de nieuwe indoor-achtbaan heeft Movie Park Germany een echte topper in huis en kan het park de internationale concurrentie het hoofd bieden. De diverse multimediale effecten, goed gethematiseerde decors en het sfeervolle verhaal zorgen voor een juweel van een baan en de attractie heeft het portfolio van het park op indrukwekkende wijze uitgebreid.”

De jury bestond dit jaar uit afvaardigingen van grote fanfora uit Nederland en België, de European Coaster Club uit Engeland, de Oostenrijkse portals Airtimers en de twee grote Duitse fora.

Het is voor Movie Park Germany de derde prijs voor de nieuwe achtbaan. De Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks e.V. en het internetplatform worldofparks.eu kenden de achtbaan eerder al een onderscheiding toe. „We zijn erg trots op Van Helsing’s Factory en zijn natuurlijk erg blij dat het concept bij de bezoekers en bij de experts in Europa in de smaak valt. Het is duwtje in de rug voor onze toekomstige plannen“, aldus een tevreden Wouter Dekkers, general manager van Movie Park Germany.

Het Movie Park Team is bovendien erg blij met de onderscheiding van de publieksprijs van Parkscout voor het Halloween Horror Feest als beste evenement. Meer dan 40.000 bezoekers hebben in verschillende categorieën hun stem kunnen uitbrengen en beslist dat het horror-evenement in Movie Park Germany het beste is.