Boekje maakt kinderen wegwijs in grieven van pesten

De Amsterdamse rapper Diggy Dex rapt op dinsdag 3 april bij basisschool ‘De Octopus’ in Hoofddorp het rijmpje van het boekje ‘Pesten is niet fijn’. Het boekje wordt vanaf die dag gelanceerd en landelijk bij basisscholen in behandeling genomen. Het eerste exemplaar wordt door Diggy Dex en auteur Reinier Boulogne overhandigd aan schooldirectrice Annemiek van Zon. De aftrap is om 13:00 uur.

 ‘Pesten is niet fijn’, van uitgeverij Heart’s Desire, vertelt het verhaal van de herdershond Beauty. Het waargebeurde verhaal van de viervoeter Beauty is aangrijpend. De viervoeter zat elf maanden opgesloten. Hierbij werd ze tot op het bot vernederd en gepest, omdat ze niet mooi genoeg was.

De herdershond werd na deze helse periode opgevangen door de schrijver van het boekje. Voor het eerst kon de hond toen van haar vrijheid genieten. Spelenderwijs leerde Beauty weer omgaan met mensen en andere honden.

Schrijver Reinier Boulogne: “Het educatieve verhaal van Beauty vertelt aan de hand van mooie foto’s dat kinderen kunnen ophouden met pesten en dat je er altijd met elkaar uit kunt komen, wanneer je het weer goed maakt met elkaar en gewoon leuk met elkaar omgaat.”

Voor rapper Diggy Dex was meedoen aan de kickoff vanzelfsprekend: “Pesten is zeker niet fijn. Door me aan deze actie te verbinden, hoop ik dat meer kinderen inzien dat pesten meer slecht, dan goed doet. Ik raad iedereen aan om aan de slag te gaan met het boekje”.

Algemene informatie over “Pesten is niet fijn”
‘Pesten is niet fijn’ is een voorleesboekje voor kinderen vanaf 4 jaar en grote mensen tot 100 jaar. Het boekje is te bestellen via de website www.pestenisnietfijn.nl en kost €10,00

Meer over Pesten