De afgelopen 10 jaar is de fruitconsumptie afgenomen in Nederland. Een zorgelijke ontwikkeling, want fruit is gezond en bevat belangrijke bouwstoffen voor jong en oud. Vooral onder kinderen is deze ontwikkeling goed merkbaar: weinig kinderen eten nog de aanbevolen twee stuks fruit per dag en kiezen vaker voor slechte alternatieven als snoep en chips. De Bananen Unie maakt zich grote zorgen en heeft daarom de BANANEN WEEK in het leven geroepen om jong en oud te laten zien hoe leuk en lekker fruit is.

De banaan, ’s werelds vrolijkste fruit, is van 26 maart tot en met 1 april 2012 de ambassadeur van al het fruit; het leuke en gezonde alternatief voor snoep en slechte gewoonten. Bananen bezorgen je niet alleen een glimlach op je gezicht, door de vele grappen die er over de banaan bekend zijn; door het eten van bananen word je zelf ook grappiger. Het is wetenschappelijk vastgesteld dat bananen uitzonderlijke grote hoeveelheden Tryptofaan bevatten, wat zorgt voor de aanmaak van serotonine, die op zijn beurt weer zorgt voor zelfvertrouwen en een gevoel voor humor. Bananen helpen verder tegen een ochtendhumeur en zweetvoeten.

Tijdens BANANEN WEEK worden verschillende activiteiten georganiseerd. Nieuwsgierig naar bijzondere feitjes en weetjes over de Banaan? Bekijk dan de verschillende video’s gedurende BANANEN WEEK op www.bananenunie.nl.

De eerste video van deze week willen we u niet onthouden en gaat over verkooptrucs van winkeliers om meer bananen te verkopen en een verkoper die de harten van kinderen al veroverd heeft!