Warner Bros. maakt met trots bekend dat Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter op 31 maart 2012 haar deuren in Londen (Leavesden) voor het publiek zal openen.

Deze unieke rondleiding biedt de bezoekers een magische blik achter de schermen van de meest succesvolle filmserie aller tijden. Voel de magie en verbaas je over de afmetingen en de details van de sets, kostuums, animatronics, special effects en rekwisieten die in de acht Harry Potter films gebruikt zijn.

Warner Bros. maakt tevens bekend dat de volgende sets deel zullen uitmaken van de attractie: De Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus, Het Ministerie van Toverkunst, Harry Potters beroemde Kast onder de Trap, Ligusterlaan 4, Griffoendors Leerlingenkamer, De Jongensslaapzaal, Het Toverdrankenlokaal, Het Kantoor van Professor Omber, De Keuken van de Familie Wezel, De Zweinstein Brug. Naast genoemde sets zullen nog vele andere sets te zien zijn.

Daniel Radcliffe: “Het was zo’n magische plek om op te groeien. Het publiek zal versteld staan van de indrukwekkende sets waarop wij al die jaren gewerkt hebben.”
Rupert Grint: “Je ziet details die je misschien in de films niet eens opgevallen waren. Als je over zo’n set loopt, zie je pas echt hoeveel werk erin heeft gezeten. Het is echt ongelofelijk.”
Emma Watson: “Het blijft een wonder. Het is alweer een tijdje geleden en ik ben echt razend enthousiast.”

Josh Berger, President & Managing Director, Warner Bros. UK voegt toe: De Harry Potter films vormen het bewijs van de buitengewone creativiteit en vakmanschap die de Britse filmindustrie herbergt op het gebied van special effects, gedetailleerde sets en adembenemende make-up en kostuums. We zijn dolblij dat we deze magische wereld nu aan het publiek kunnen laten zien. Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter is een ode aan het talent dat ten grondslag ligt aan het maken van grote Britse films.”

Sarah Roots, Vice President, Warner Bros, Studio Tour London: “Met de Olympische Spelen van 2012 zijn alle ogen op Engeland gericht en we zijn dus heel blij dat deze attractie dit jaar geopend wordt. Bezoekers van Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter zullen absoluut versteld staan en we hopen mensen uit de hele wereld te mogen verwelkomen, vanaf 31 maart 2012.”

Kaarten voor deze nieuwe attractie in Engeland zijn nu reeds verkrijgbaar. Bezoekers kunnen kaarten reserveren via: www.wbstudiotour.co.uk. Op de locatie zelf zullen geen kaarten worden verkocht en het aantal plaatsen is beperkt.