Een gloednieuwe LEGO® productlijn voor meisjes ligt vanaf maart in de winkels. Dit nieuwe speelthema is het resultaat van een vijf jaar durend onderzoek onder duizenden meisjes in de leeftijd van 5 tot 8 jaar en hun moeders. Het onderzoek bevestigt dat meisjes ook van bouwen houden, maar dat ze behoefte hebben aan meer realistische details en poppetjes waarmee ze rollenspellen kunnen spelen.

LEGO® Friends is gebaseerd op vijf sterke meisjeskarakters met verschillende interesses en persoonlijkheden die in ‘Heartlake City’ wonen. Dit nieuwe speelthema biedt meisjes een veelzijdige speelervaring door de combinatie van bouwen en traditioneel poppenspel. Ze kunnen zowel bouwen, als inrichten en rolspellen spelen.

“LEGO Friends is het meest onderzochte speelthema in de geschiedenis van de LEGO Groep. Dit nieuwe thema is de bekroning van jarenlang onderzoek onder meisjes over de hele wereld om te achterhalen wat ze verwachten van bouwspeelgoed,” aldus Nanna Ulrich Gudum, Senior Creative Director, LEGO Groep. “In onze gesprekken met meisjes en hun moeders is naar voren gekomen dat meisjes ook graag met LEGO producten spelen. Het verschil met jongens is dat meisjes meer behoefte hebben aan reële thema’s, details en accessoires zodat ze kunnen inrichten en herontwerpen.”

Nieuwe LEGO kleuren en minipoppetjes
Realistische details en kleuren zijn leidraad geweest in het ontwerp van LEGO Friends. In samenwerking met de meisjes zijn zes nieuwe kleuren gekozen. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat meisjes liever niet te ‘meisjesachtige’ kleuren wilden en daarom is gekozen voor twee blauwe, twee paarse en twee groene kleurtinten. Uit het onderzoek bleek ook dat meisjes de originele LEGO minifiguren niet aantrekkelijk vonden, omdat ze niet mooi en realistisch zijn. Dit zijn twee belangrijke kernwaarden om een emotionele band met de minipoppetjes te krijgen. De minipoppetjes, die in dezelfde verhouding zijn ontworpen als de klassieke LEGO minifiguur, zijn 5 millimeter groter dan hun broertje. Ze hebben realistische proporties, een gedetailleerd gezicht en leuke kleding. De bouwsets bevatten veel accessoires en details, zoals een peper- en zoutstel in de keuken, geld in de kassa en een laptop in de studio.

Heartlake City
Het verhaal van LEGO Friends draait om het dagelijks leven van vijf meisjes in een fictieve stad, genaamd Heartlake City. De vijf vriendinnen —Olivia, Mia, Andrea, Stephanie en Emma—hebben allemaal een eigen persoonlijkheid en andere interesses, zoals dieren, kunstwetenschap of muziek, wat in de producten is terug te zien. De bouwsets laten verschillende plaatsen in de stad zien waarin de avonturen van de meisjes plaatsvinden, zoals het café, de dierenkliniek, het theater of een boomhut.

De collectie
De helft van de te lanceren collectie bestaat uit bouwpakketten om de kinderen bekend te maken met de persoonlijkheden van de ‘Friends’: Stephanie’s buitenkeuken, Emma’s zwembadje, Andrea’s theatershow, Olivia’s laboratorium, Stephanie’s huisdiertransport, Mia’s puppiehuis en Emma’s ontwerpstudio. Met de nieuwe bouwpakketten kunnen ook de favoriete locaties van de LEGO vriendinnen in Heartlake City gebouwd worden. Zo is er Stephanie’s coole cabriolet, Olivia’s boomhut, Hondenshow, Stijlvolle schoonheidssalon, Parkcafé, Drukke dierenkliniek en Olivia’s huis. De LEGO Friends collectie bestaat uit 14 producten in de prijsklasse van € 5,99 tot € 74,99, voor ieder wat wils. De producten liggen vanaf maart in de winkels.