Voor alle fans en voor iedereen die het destijds heeft gemist, herhaalt VPRO’s Villa Achterwerk bij Zapp op Nederland 3 in twee marathonuitzendingen de populaire tv-serie Willemspark. Zaterdag 24 maart zijn de eerste vier afleveringen te zien, zondag 25 maart volgen afleveringen vijf t/m acht.

Wilemspark (2007) is een scherpe komedie over opgroeien in een chique Amsterdamse buurt. Hoe is het om als kind naar de beste scholen te gaan, in de coolste outfits rond te lopen, te dineren in de duurste restaurants? “Lang geleden dat ik met tranen op de wangen voor het scherm zat. Ik vind de VPRO-serie over de avonturen van vier pubers in het narcistische Amsterdam Oud-Zuid geweldig”, schreef Wim de Jong in de Volkskrant.

Antoinette Beumer regisseerde na Willemspark de speelfilms De gelukkige huisvrouw en Loft en de serie In therapie. Ook voor Lisa Smit en Jasper Oldenhof was Willemspark een springplank voor een veelbelovende carrière. Lisa speelde onder meer met Theo Maassen in TBS, met Dragan Bakema in Shocking Blue en met Monique van de Ven in de serie Dokter Deen. Jasper was na Willemspark te zien in de serie We gaan nog niet naar huis en de speelfilm Sterke verhalen. Naast Lisa en Jasper spelen in Willemspark onder anderen Sophie Wortelboer, Abe Dijkman, Hajo Bruins, Tamar Baruch, Barry Atsma, Mirjam de Rooij en Carola Arons.

MARATHONUITZENDING ZATERDAG 24 MAART VANAF 11.30 UUR

Aflevering 1: Plankje
Annabel heeft het zwaar met de komst van de nieuwe nanny Tanya. Ze zit continu achter haar broek aan en maakt onsmakelijke Poolse gerechten. Bij zenlessen leert Annabel haar innerlijke kracht kennen.
Aflevering 2: Borsten
De kinderen lopen mee in een modeshow. Bij het passen van de kleren blijken de maten van Hazel idealer dan die van haar vriendin Annabel. Daar is Annabel is niet blij mee, want haar vriendje Mees houdt van borsten.
Aflevering 3: Die Gedanken sind Frei
Het is bijna 4 mei en Hazel en Annabel gaan het plaatselijke monument schoon maken. Mees en Ollie zijn op oorlogspad, maar hun als grap bedoelde actie loopt uit de hand.
Aflevering 4: Annabel in mineur
Chantal heeft de mooie Poolse harpiste Kaja weten te strikken voor een huiskamerconcert. Philips liefde voor klassieke muziek kent een plotselinge opleving en ook Annabel blijkt muzikale talenten te hebben.

MARATHONUITZENDING ZONDAG 25 MAART VANAF 11.30 UUR

Aflevering 5: Rijstkorrel
De vriendschap tussen Mees en Olivier wordt op de proef gesteld als ze meedoen aan dezelfde auditie. Annabel krijgt ruzie met haar beste vriendin en doet haar best de band met Hazel te herstellen.
Aflevering 6: Rijkeluis
De komst van een Afrikaans gezin in de straat zorgt voor beroering. Iedereen staat klaar om de arme gasten op te vangen, maar daar is het gezin niet van gediend.
Aflevering 7: Haute cuisine
Bij kookles leren de kinderen exclusieve gerechten bereiden. Tevergeefs probeert Philip kookjuf Elize te versieren. Annabel wordt vegetarisch en protesteert met Hazel tegen dierenleed.
Aflevering 8: Valentijn
Annabel en Hazel vechten om dezelfde droomprins, Philip heeft bindingsangst en Mees wacht met smart op de postbode. Alleen Olivier doet niet mee aan de Valentijnsdaghype. Wanneer hij toch een kaart krijgt, blijkt hij meer in de liefde te geloven dan goed voor hem is.

Willemspark werd gemaakt door Stormy Minutes Society. Het bedrijf van Machteld van Gelder produceerde succesvolle programma’s zoals Taarten van Abel, Hondjes, Poesjes, De achtertuin van Jan Wolkers en de Telefilm Coach. Crew Willemspark: Antoinette Beumer en Remy van Heugten (regie); Machteld van Gelder en Elsemijn Teulings (producenten); Robert Alberdingk Thijm (scenariosupervisie); Luuk van Bemmelen en Fiona van Heemstra (scenario’s); Kik Eveleens (uitvoerend producent); Chris Jorna (productieleider); Mark van Aller (camera); Kees de Groot, Tim van Peppen en Pepijn Aben (geluid); Elja de Lange (montage); Anna van der Staak (eindredactie VPRO).