Zanger Alain Clark kruipt in de huid van de meest beroemde pinguïn van de Zuidpool. Hij spreekt de stem in van dansende pinguïn Mumble in de Nederlands gesproken versie van de bioscoopfilm Happy Feet 2.

Naast Alain Clark zijn de stemmen te horen van Edsilia Rombley als Gloria, Robert ten Brink als Lovelace, en zal Jada Borsato als Boadicea haar eerste stapjes zetten in de wereld van de film. Edwin Evers leent zijn stem aan garnaal Will, naast Guus Meeuwis als zijn beste vriend Bill.

In Happy Feet 2, het vervolg op de met een Oscar bekroonde animatiefilm Happy Feet, keren we terug naar het adembenemende landschap van Antarctica, in betoverend 3D. Mumble, de meester van de tapdance, heeft een probleem: zijn zoontje Erik heeft helemaal niets met dansen. Het wordt voor Mumble allemaal nog vervelender als Erik kennismaakt met Sven, een pinguïn die alles kan, zelfs vliegen. Al snel wordt hij Eriks grote idool. Maar als hun wereld op z’n kop komt te staan en Mumble het pinguïnvolk en alle andere zeewezens, van krill tot zeeolifant, van het dreigende gevaar redt, ontdekt Erik de dappere kant van zijn vader.

Happy Feet 2 in 3D draait vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen.