Vanaf aanstaande zaterdag is de gloednieuwe 26-delige serie Naranjina en de Kadekapers te zien op Nickelodeon. Het onstuimige en doortastende meisje Naranjina is enkele jaren geleden in de haven van Rotterdam beland. Omdat ze vroeger in een schip met sinaasappels is gevallen heeft ze zichzelf Naranjina genoemd. Maar waar ze vandaan komt en waar haar ouders zijn? Ze heeft geen idee. Samen met haar vrienden ‘de kadekapers’ probeert ze de antwoorden te vinden om dit mysterie op te lossen, zodat ze eindelijk terug kan keren naar haar ouders…

Naranjina heeft een volstrekt eigen taalgebruik en twee guitige ogen die vanonder een knalrood petje brutaal de wereld inkijken. En voor haar bestaat die wereld uit de kades, pieren en loodsen van de uitgestrekte Rotterdamse haven. Ze heeft onder deze kades een verborgen ketelruimte gevonden en daar haar eigen ‘rotzooipaleisje’ gemaakt. Hier woont ze samen met haar hond, de enorme Deense dog Dokko. Naranjina is ervan overtuigd dat ze ooit haar ouders terug zal zien, maar voor ze een schip vindt om mee terug te liften zal ze zichzelf staande moeten houden. En dat vraagt een hoop creativiteit…

De Kadekapers
De vier beste vrienden van Naranjina zijn Abdul, Freddie, Fien en Lise alias ‘de Kadekapers’. Buitenbeentjes in het echte leven, maar door Naranjina samengebracht tot een hecht team. Elke aflevering zullen de vrienden hun talenten in moeten zetten om een nieuw avontuur op geheel eigen wijze tot een goede afloop te brengen. Meestal lukt dit wel, maar soms…soms gaat het hilarisch mis. En dan zit er weinig anders op om op de blaren te zitten en te wachten op een nieuw avontuur. Waarom? Omdat het kan. Daarom!

De cast
In de serie zijn onder andere rollen weggelegd voor Rachelle Verdel en Gigi Ravelli, onder andere bekend van GTST. Ook Miryanna van Reeden, Pip Pellens (bekend van haar rol als Wiet in GTST) en Kees Boot, bekend van diverse commercials, series en films, zijn te zien in Naranjina.

Naranjina wordt geproduceerd door Blooming Film en mede mogelijk gemaakt door Delta Lloyd en het Havenbedrijf van Rotterdam/Deltalinqs.

Naranjina: vanaf 8 oktober om 18.25 uur te zien op Nickelodeon

Het portfolio van Nickelodeon Nederland bestaat uit de zenders Nick Jr., Nickelodeon, TeenNick, Kindernet en de digitale kanalen Nick Jr., Nick Toons en Nick Hits.