Woensdag 5 oktober Lelystad – Een uitgelaten menigte heeft vandaag de eerste LEGO® vlucht naar Nederland vanuit LEGO Denemarken begroet op Luchtvaart-Themapark AVIODROME op de Luchthaven Lelystad.

De LEGO vlucht is de eerste van vele transporten bestemd voor LEGO WORLD, het grootste LEGO evenement ter wereld dat georganiseerd wordt in de herfstvakantie in de IJsselhallen in Zwolle.

Klokslag 14 uur landde op Luchthaven Lelystad een DC3 Dakota uit 1942 met miljoenen LEGO stenen en de eerste grote LEGO modellen. Dit bijzondere vliegtuig, de Prinses Amalia, taxiede onder begeleiding van 30 Goldwing motoren met zwaailichten naar het AVIODROME, waar vele enthousiaste kinderen met hun ouders het vliegtuig stonden op te wachten. Na het uitdelen van LEGO cadeautjes aan de vele aanwezige kinderen vertrok het groot transport naar de IJsselhallen in Zwolle.

LEGO®WORLD is het grootste LEGO spektakel ter wereld en zal dit jaar voor de 11de keer in de herfstvakantie plaatsvinden in de IJsselhallen in Zwolle. Van woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2011 kun je wederom genieten van meer dan 20.000 vierkante meter (6 grote hallen) met heel veel LEGO bouwplezier en vele miljoenen LEGO stenen.

Tijdens LEGO WORLD kun je genieten van: levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO modellen, een heuse bioscoop, spectaculaire attracties, LEGO bouwwedstrijden, spannende LEGO themawerelden en bekende artiesten zoals Sjon & Sjeffrie!

Ook dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om er een 8-daags evenement van te maken en rekening te houden met de vakantiespreiding in Nederland

www.LEGOWORLD.nl