Armin van Buuren gaat een stem inspreken voor de eerste bioscoopfilm van de Efteling. In Spookjesboom de film leent hij zijn stem voor de nieuwe personages Kabouter Kluns en de IJsdraak. Naast de wereldberoemde DJ spreekt ook rapper Ali B een stem in. Zijn personage is de IJsfakir. De sprookjesfilm is vanaf 22 februari 2012 te zien in de bioscoop.

Armin van Buuren: “Misschien dat niemand dit van een DJ als ik verwacht, maar dit is al heel lang al een grote droom van me. Ik ben altijd veel bezig met stemmen op de radio en bovendien groot liefhebber van films en tekenfilms. Dit is een hele leuke kans, en des te leuker omdat ik net vader ben geworden.“

Ali B: ‘Mijn kinderen zullen het later geweldig vinden dat papa te horen is in deze film!’

In de 70 minuten durende Sprookjesboom de Film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos ongewild in het onbekende Winterland. Ze willen terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht worden de bewoners flink tegengewerkt door Heks .

Sprookjesboom de Film is de eerste lange motion capture animatiefilm van Nederlandse bodem en is gebaseerd op de succesvolle televisieserie die momenteel wordt uitgezonden bij RTL8. Hans Walther neemt de regie van de animatiefilm op zich. Het script komt van Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met Motek Entertainment.

Sprookjesboom de Film is in Februari 2012 te zien in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

Trailer Sprookjesboom de Film