Vanaf vrijdag 9 september is het programma Cool Factor weer wekelijks te zien op Nickelodeon. In Cool Factor worden kids fysiek én culinair uitgedaagd. Kandidaten trotseren besneeuwde berghellingen, instabiele touwladders en weten zich staande te houden in de ‘Rolling Bubble’. Wie baant zich het snelst een weg op een raft in de wildwaterbaan? Wie zet zijn tanden in Tête de veau, toast met insecten of een paar slijmerige slakken? In Cool Factor halen alleen kids met een gezond portie lef en doorzettingsvermogen de eindstreep!

Loek stelt de deelnemers in Cool Factor telkens voor een dilemma. Verman je jezelf of geef je toe aan je angst? En bijt je even door die zure appel heen of geef je je gewonnen? Cool Factor laat kids kennismaken met bizarre internationale delicatessen en stimuleert ze hun grenzen te verleggen. Als iets lukt wat op het eerste gezicht een onmogelijke missie leek, geeft dat de ultieme kick. Kok Mathijs Vrieze laat kids bovendien zien dat gerechten die misselijkmakend klinken, in praktijk ook lekker kunnen zijn en weerzin vooral tussen de oren zit.

Cool Factor is een Endemol productie en vanaf aanstaande vrijdag om 19.30 uur iedere vrijdag te zien op Nickelodeon

Het portfolio van Nickelodeon Nederland bestaat uit de zenders Nick Jr., Nickelodeon, TeenNick, Kindernet en de digitale kanalen Nick Jr., Nick Toons en Nick Hits.