Dit jaar viert Lars, de Kleine IJsbeer, zijn 25-jarig jubileum. Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken viert dat onder andere met de verschijning van een nieuw boek over het populaire ijsbeertje: Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot. Deze is vanaf 1 september verkrijgbaar in elke boekwinkel. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is vanaf 10 september 2011 een tentoonstelling te zien over Kleine IJsbeer. Ook wordt er een landelijke kleurwedstrijd georganiseerd.

Tentoonstelling
Zaterdag 10 september om 12.00 uur wordt in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de tentoonstelling over Kleine IJsbeer geopend. Daar worden niet alleen prenten uit alle boeken getoond, maar ook schetsen en materiaal rondom de Kleine IJsbeer. Het hele weekend kunnen kinderen knutselen, meedoen aan de kleurwedstrijd en Kleine IJsbeer-spelletjes spelen. Bedenker Hans de Beer zal ijsbeertjes tekenen, terwijl de kinderen worden voorgelezen uit Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 4 december 2011.

Kleurwedstrijd
Alle kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd van Kleine IJsbeer. De kleurplaat is te downloaden van de website van de uitgever: www.vierwindstreken.com. Voor de winnaars zijn er mooie Kleine IJsbeer-prijzenpakketten beschikbaar. Die worden op 5 november uitgereikt in het Marinemuseum in Den Helder. Daar ligt namelijk net zo’n onderzeeboot als Hans de Beer heeft getekend in Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot.

Mail & Win
Wil je kans maken op het prentenboek ‘Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot’? Doe dan mee aan de Mail&Win-actie op PeuterPlace.nl.