Theater Terra brengt de familiemusical Spuit Elf naar het theater. Spuit Elf is gebaseerd op de boeken van Harmen van Straaten, waarin een klein brandweerolifantje dat grote heldendaden verricht centraal staat. De avonturen van Spuit Elf zijn vanaf oktober 2011 te zien.

Spuit Elf is een kleine olifant die, net als de grote olifanten, bij de brandweer wil. Maar Spuit Elf is nog zo klein en vaak komt hij te laat. Dan is de brandweerwagen al weg en dan moet hij op zijn fietsje naar de brand. Maar als de brandweerolifanten de grote brand in het gemeentehuis niet kunnen blussen hebben ze Spuit Elf ineens hard nodig. En dan zal hij laten zien dat een kleine olifant grote dingen kan doen…

Theater Terra brengt al ruim dertig jaar familiemusicals met poppenspel, waaronder Kikker, Kleine Ezel, Muis, De Matroos in de Doos en Nieuwe Avonturen met Dolfje Weerwolfje.

Harmen van Straaten illustreerde meer dan 350 boeken in binnen- en buitenland en schreef en illustreerde 50 boeken. Van prentenboeken voor de allerkleinsten tot romans voor 15-jarigen en ouder. Inmiddels zijn er vier boeken over Spuit Elf verschenen. In september 2011 verschijnt het boek van de musical bij Uitgeverij Kluitman.

Spuit Elf speelt van 5 oktober 2011 tot en met 12 februari 2012 en gaat op zondag 16 oktober 2011 in première in Theater De Meervaart in Amsterdam. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Meer informatie en de complete speellijst van de familiemusical Spuit Elf via www.theaterterra.nl.
De familiemusical Spuit Elf ondersteunt het werk van de Nederlandse Brandwonden Stichting.