Zondagmiddag 4 september organiseert Mediasmarties – bij de start van de landelijke Mediaweek – de allereerste Kindermediatop in het Gemeentehuis van Hilversum. Vijftig kinderen discussiëren met mediamakers en geven hen adviezen.

De eerste Kindermediatop begint 4 september om 14.00 uur. In een groot voorbereidend onderzoek hebben kinderen aangegeven waarom bepaalde televisieprogramma’s, games en websites hun favorieten zijn. De resultaten van dit onderzoek worden bij de Kindermediatop besproken. Mediamakers krijgen zo de kans van kinderen zelf te horen waar zij op moeten letten bij de ontwikkeling van programma’s, games en sites.

Cathy Spierenburg, programmamanager van Mediasmarties: “Kindermedia worden vaak ontwikkeld door volwassenen. Tijdens de Kindermediatop krijgen juist kinderen de kans om hun mening te geven. De echte kenners van kindermedia zijn immers kinderen zelf.”

Na de verschillende debatrondes reiken kinderen de Mediasmarties Awards uit aan de ontwikkelaars van de beste televisieprogramma’s, games en websites. Een korte presentatie over de convergentie van de diverse media volgt de debatrondes en uitreiking op. Ook worden de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar merchandise. Het programma wordt tegen 16.00 uur afgesloten met het aanbieden van een memorandum dat inzicht geeft in het kindermedialandschap van 2011. Hierin zullen ook de resultaten van de verschillende onderzoeken in bekend worden gemaakt.

De Kindermediaweek duurt tot 9 september 2011. Het basisonderwijs, de kinderopvang en alle bibliotheken in Nederland ontvangen een activiteiten- en voorlichtingspakket voor de Kindermediaweek. Donderdag 8 september organiseert Mediasmarties een masterclass voor mediamakers in Hilversum en op vrijdag 9 september wordt de prijswinnaar van het Fan Festijn bekendgemaakt.


www.kindermediaweek.nl