De hele dag door praten we: thuis, op het werk, aan de telefoon. In al die situaties klinken we net even anders.Dat is van grote invloed op hoe we overkomen en hoe anderen op ons reageren. Wát we zeggen is ondergeschikt aan hóé we het zeggen. Gek genoeg zijn we ons nauwelijks bewust van ons belangrijkste instrument: de stem.

Hoe maak je contact met je luisteraars? Hoe kom je vastberaden over? Is een accent erg? Wat zijn de do’s en don’ts van spreken in het openbaar? Wat is de magie van televisiestemmen? En is de stem van Barack Obama gedurende zijn presidentschap veranderd? In Ik hoor het aan je stem komen tal van technische, sociale en psychische aspecten aan bod. Met vele praktijkvoorbeelden, heldere tips en oefeningen om meer regie over je stem te krijgen en lijstjes van bijzondere stemmen (dj’s, ‘stoute meisjes’, controversiële stemmen).

Elizabeth Ebbink

Elizabeth Ebbink is professioneel operazangeres en psycholoog. Ze geeft stemtraining en -coaching voor het verbeteren van leiderschap, effectiviteit en impact. Ze werkt met managers en professionals, advocaten, trainers, onderwijzeressen en telefonisten. Maar ook een verlegen kroegbaas (‘Hóógste tijd!’) kon bij haar terecht.