Dit najaar is de langverwachte derde film ‘MEGA MINDY EN DE SNOEPBARON’ te zien in de Nederlandse bioscopen. De eerste twee Mega Mindy films waren zeer succesvol met in totaal meer dan 750.000 bezoekers in de Benelux. De opnames voor dit nieuwe Mega Mindy avontuur starten begin juni in Nederland en Vlaanderen. Gastrollen zijn weggelegd voor twee grote Nederlandse namen, namelijk actrice Angela Schijf in de rol van het mooie dienstmeisje Zaila en judokampioen Dennis van der Geest, die de rol van Rufus vertolkt, de sterke en ietwat sullige ploegbaas én rechterhand van de snoepbaron.

‘MEGA MINDY EN DE SNOEPBARON’ is vanaf 21 december 2011 te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.

Korte inhoud
In ‘MEGA MINDY EN DE SNOEPBARON’ staat Mega Mindy voor haar moeilijkste strijd ooit, want ze moet het opnemen tegen de mensen waarvan ze echt houdt…
Alles draait om liefde en snoep in deze film. Mieke wil Toby voor zich winnen met een liefdesdrankje van Opa Fonkel. Maar voor Mieke de kans krijgt, wordt het drankje gestolen én wordt Oma Fonkel ontvoerd. Al snel blijkt dat de gemene snoepbaron Louis hier achter zit. Door een gemene list komen de vrienden van Mieke één voor één in de macht van de snoepbaron… Zal Mega Mindy haar geliefden kunnen redden? Het wordt een uiterst spannende race tegen de klok…

Een van Nederlands grootste judohelden, Dennis van der Geest, maakt zijn officiële filmdebuut in “MEGA MINDY EN DE SNOEPBARON’. Na beëindiging van zijn succesvolle sportcarrière (o.a. wereldkampioen in 2005, twee keer Europees Kampioen en winnaar van een bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen in 2004) heeft Dennis niet stil gezeten. Hij is tegenwoordig zeer actief als DJ en heeft meegewerkt met verschillende televisieprogramma’s zoals Ranking the Stars en 71° Noord. Dennis van der Geest: “Ik vind het ontzettend leuk deze uitdaging aan te gaan en een keer een uitstapje te mogen maken naar het witte doek! Ik heb heel veel zin in de opnames komende zomer en ik vind het super dat Studio 100 mij benaderd heeft voor deze rol. Uiteraard ga ik er alles aan doen een goede Rufus neer te zetten!

Angela Schijf heeft haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend, wat terug te zien is in prijzen als Beste Europese Actrice (VAN GOD LOS) en de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Nieuwkomer (42nd Street). Ook is Angela bekend van haar rollen in de televisieseries ‘Meiden van de Wit’ en het zeer populaire ‘Flikken Maastricht’. Angela Schijf: “Met twee dochters van zes en vier jaar die grote fans zijn van Mega Mindy zou het een misdaad zijn om ‘nee’ te zeggen tegen een rol in de derde film van hun grote heldin.”

Naast Angela Schijf en Dennis van der Geest zijn er ook rollen weggelegd voor de Vlaamse acteurs Johny Voners, die de gemene snoepbaron Louis speelt, en Tristan Versteven, die de rol vertolkt van Alexander, de trouwe butler van de snoepbaron.

Cast
Mieke / Mega Mindy, Free Souffriau
Toby, Louis Talpe
Oma Fonkel, Nicky Langley
Opa Fonkel, Fred van Kuijk
Commissaris Migrain, Anton Cogen
Snoepbaron, Johny Voners
Zaila, Angela Schijf
Rufus, Dennis van der Geest
Alexander, Tristan Versteven

Vincent Rouffaer neemt de regie voor zijn rekening en de productie is in handen van Studio 100. De film wordt in Nederland uitgebracht door Independent Films.