Vanaf 5 oktober in de bioscoop

De opnames van de aanstekelijke avonturen familiefilm BENNIE STOUT van Johan Nijenhuis zijn alweer enige tijd achter de rug. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’30, waarin het jongetje Bennie een wel héél bijzonder avontuur beleeft. Vanaf 5 oktober is de film in heel Nederland te zien. Momenteel wordt hard gewerkt aan de post-productie.

Een paar fantastische  jonge kinderen schitteren in de hoofdrollen. Tevens met in de volwassen rollen een sterrencast. Hanna Verboom (Snowfever, De Co-Assistent) en Koert Jan de Bruijn (Goede Tijden, Slechte Tijden) schitteren als de ouders van Ben en Steven. Irene Moors (samen met Carlo Boszhard presentator van Life4You, winnaar Gouden Televizierring voor de TVkantine) is de schooljuf van Ben. Diederik Ebbinge (één van de ‘Vliegende Panters’) en Plien van Bennekom vertolken de rollen van de Burgemeester en zijn vrouw Winifred. Bianca Krijgsman, met wie Plien het bekende cabaretduo ‘Plien en Bianca’ vormt, speelt de Bakkersvrouw.

Naast heel veel Pieten maakt ook de enige echte Sinterklaas in de film zijn opwachting. Hiervoor kwam hij speciaal over uit Spanje.

Korte inhoud
1930. Benjamin “Bennie” Stout doet zijn naam eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennies vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas  ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren.
Al snel komt Bennie erachter dat dat niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de “stoute kinderen” in Het Grote Boek van Sinterklaas.  Want als “stout jongetje” moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

Het Zuiderzeemuseum
Veel opnames van BENNIE STOUT vonden plaats in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het museum richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In zowel het Binnen- als het Buitenmuseum kunnen jong en oud hun hart ophalen. Het is een feest om het te bezoeken. Maak kennis met de mooiste exposities, wandel tussen de authentieke panden, leer de oude ambachten en koop in de bakkerij oud Hollandse wafels en meer. Zie http://www.zuiderzeemuseum.nl

Het scenario van BENNIE STOUT is geschreven door Wijo Koek. Johan Nijenhuis regisseerde de film. Samen met Klaas de Jong tekent hij ook voor de productie vanuit de productiehuizen Farmhouse Film & TV productie (www.farmhousefilm.nl) en Nijenhuis & Co. (www.nijenhuisco.nl), in coproductie met de KRO.   Bernard Tulp is gedelegeerd producent.