van 16 juli t/m 31 juli 2011

Willem Nijholt (Oebele) bij Il Grigio (1971)

2011 is een bijzonder jaar voor jeugdcircus Il Grigio uit Haaren; het 50-jarig jubileum wordt dan immers gevierd. Dit doet Il Grigio onder andere met een feestelijke jubileumvoorstelling onder de titel ‘Goud!’

In 1961 nam de toenmalige dorpspastoor het initiatief een bijzondere vrijetijdsbesteding voor de Haarense jeugd op te zetten. Het werd een circus, want, zo dacht hij, in die wondere wereld kan elk kind zijn of haar talent tonen. Wie een goed gevoel voor evenwicht heeft, wordt bijvoorbeeld draadartiest, ben je superlenig dan zit er wellicht een slangenmens in je en is toneelspelen je passie, nou dan is de link naar een clown snel gelegd. Anno 2011 is dit initiatief nog springlevend: 80 artiesten tussen 5 en 18 jaar oefenen elke week om in de zomer een spetterende show neer te zetten. En dat allemaal met hulp van louter vrijwilligers. Bekijk hier een filmpje van het NOS Jeugdjournaal.

Elk jaar wordt in de zomerperiode twee weken dagelijks een spetterende show gepresenteerd. In 2010 genoten hiervan meer dan 13.500 bezoekers. Dit bijzondere circus is beslist een bezoek waard!

Bij een voorstelling van Goud! kom je ogen en oren te kort en dat begint al in de feestelijk en in stijl aangeklede foyer. In de piste valt meteen de gloednieuwe artiesteningang op. Om de sfeer van vervlogen tijden op te roepen worden oude filmbeelden getoond. Zelfs van de eerste voorstelling in 1962 is een kleurenfilm gemaakt!
In de circusaccommodatie blijft het ondertussen heerlijk fris door het nieuwe, vaste koelsysteem. Al het licht is vanaf dit jaar ‘bewegend’: zo kunnen artiesten nog beter worden gevolgd.

In totaal worden 20 verschillende acts gedurende de 2 uur durende show in hoog tempo gepresenteerd.

Unieke formule
In Nederland is de formule van Il Grigio uniek: er wordt geen subsidie aangevraagd en voor de artiesten zijn er geen kosten aan verbonden. Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van vele enthousiaste mensen, daardoor zijn zowel de toegangsprijs als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag.

Praktische informatie
Il Grigio presenteert Goud! dagelijks om 14.00 uur vanaf 16 juli tot en met 31 juli in de circusaccommodatie aan de Bossebaan 5a in Haaren (gelegen tussen Den Bosch en Tilburg). Er zijn extra voorstellingen op dinsdag 26 en donderdag 28 juli om 10.00 uur. De bijzondere slotvoorstelling is op zondagavond om 20.00 uur. De show duurt inclusief pauze ruim twee uur. Het circus wordt bij warm weer heerlijk koel gehouden!
Toegangsprijzen variëren van € 4,- tot € 8,-. Parkeren is gratis. Reserveren is gewenst; dit is mogelijk vanaf woensdag 13 juli via telefoonnummer 0411 – 62 12 15.

Meer informatie op www.ilgrigio.nl.