nijntje krijgt haar eigen bioscoopfilm


’nijntje’ het meest geliefde en beroemde konijn van Nederland krijgt haar eigen bioscoopfilm. Na 56 jaar, 85 miljoen boekjes, ontelbare nijntje producten, musicals en tv-series met wereldwijd succes, zijn de opnamen nu begonnen voor haar eerste stop- motion animatie bioscoopfilm.

‘nijntje’ de film’ zal speciaal gericht zijn op de allerkleinsten en belooft een onvergetelijke eerste bioscoopervaring te worden. Door de vele vrolijke liedjes in de film zal er net als bij de nijntje musicals ook voor de ouders en grootouders veel te genieten zijn.

‘nijntje’ en haar vriendjes gaan in de film op speurtocht door de dierentuin en beleven onderweg allerlei avonturen. De film speelt in op de geliefde thema’s voor de kleintjes, dieren, kleuren, vormen en geluiden.

Deze week is het productieproces van start gegaan. Telescreen Filmproducties, Mercis bv, dat de rechten van Dick Bruna beheert, Warner Bros. Nederland, het Deense A.Film Production, en de KRO hebben hiervoor de handen ineengeslagen. De film wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds, het CoBO-Fonds en het MEDIA Programma van de Europese Unie. De film wordt opgenomen volgens de stop-motion methode, een klassieke intensieve animatie techniek. De regie is in handen van Hans Perk.

Naar verwachting zal ‘nijntje de film’ 30 januari 2013 in première gaan.

Een Reactie op “nijntje krijgt haar eigen bioscoopfilm

  1. dat voorlezen goed is voor kinderen , is naar mijn mening echt de grootst mogelijke kolder
    ik werd vroeger nooit voorgelezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s