De opnamen van familiefilm Kauw van regisseur Boudewijn Koole (Trage Liefde, Maite was hier) zijn in volle gang in Muiden en omgeving. Naast de hoofdrollen voor Jojo, gespeeld door de debuterende 10-jarige Rick Lens en zijn vader Ronald, een personage door Loek Peters (Het Echte Leven, De Geheimen van Barslet), speelt een kauw een belangrijke rol. Omdat de vogel met Jojo een hechte band opbouwt in de film, gebeurt dat ook buiten de filmset. De kauw en de jonge hoofdrolspeler zijn inmiddels al behoorlijk aan elkaar gewend. Niet alleen voor Rick is deze vogel een ware sensatie maar ook voor de overige cast en crew. Andere filmrollen worden gespeeld door Cahit Olmez (Kom Niet Aan Mijn Kinderen) en Susan Radder (Shouf Shouf!).

Kauw draait in het voorjaar van 2012 in de bioscopen.

Synopsis
De 10-jarige Jojo (Rick Lens) neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis.Hij houdt ’m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.

Producent
Waterland Film lanceerde in het najaar van 2010 het label Waterland Junior, waarin toonaangevende films en series worden gemaakt voor kinderen, jongeren en familie.Het Canadese bedrijf Delphis Films dat gespecialiseerd is in de verkoop van kwalitatieve familiefilms, heeft tijdens het internationale filmfestival in Cannes een deal gesloten met producent Waterland Film om de wereldwijde rechten te vertegenwoordigen voor de film Kauw.