Nieuw opvoedboek van Nibud  biedt uitkomst

Overzicht houden, voorkomen dat je te veel koopt, betrouwbare informatie vinden en prijsbewust zijn. Allemaal zaken die kinderen tussen de 12 en 18 moeilijk vinden. Slechts 29% van de kinderen vindt niets lastig. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) vindt het belangrijk dat ouders hun kinderen basisvaardigheden aanleren op het gebied van omgaan met geld. Om ouders daarbij te helpen heeft het Nibud in een unieke samenwerking met Marieke Henselmans en Erica Verdegaal een praktisch opvoedboek geschreven: Goed met geld, hoe financiële opvoeding loont. Een onmisbare gids voor ouders om hun kind optimistisch en zelfverzekerd te begeleiden naar financiële zelfstandigheid.

Unieke bundeling van krachten
Het is voor het eerst dat de 3 geldexperts Erica Verdegaal, Marieke Henselmans en het Nibud hun krachten gebundeld hebben. Zowel econome en columniste Erica Verdegaal als besparingsdeskundige Marieke Henselmans schreven eerder al over kinderen en geld. Het resultaat van een samenwerking met het Nibud, hèt instituut dat alles weet over omgaan met geld, is een uniek boek over financiële opvoeding dat ouders kan helpen bij vraagstukken waar ze tijdens de opvoeding mee geconfronteerd worden.

Wouter Bos schrijft voorwoord
In het boek worden theorie en praktijk op een luchtige manier met elkaar verbonden. Niet alleen wordt advies gegeven over opvoeddilemma’s, ook wordt er dieper ingegaan op bepaalde gedragstypen (Moneyminds) en daarbij horende opvoedstijlen. Daarnaast worden er veel cases beschreven waar ouders zichzelf en hun kinderen (van 0 tot en met 18) in kunnen herkennen.
Wouter Bos heeft het voorwoord van het boek geschreven. Vanuit zijn vorige functie als minister van Financiën en nu als bestuurslid van de stichting Weet Wat Je Besteedt onderstreept hij het belang van goed omgaan met geld. Goed omgaan met geld voorkomt volgens Bos teleurstellingen en vergroot de financiële zelfstandigheid en weerbaarheid.

Financiële opvoeding noodzakelijk
Uit het Nibud Scholierenonderzoek 2010-2011 blijkt dat bijna driekwart van de kinderen van 12 tot en met 18 geldzaken lastig vindt. Vooral overzicht houden en voorkomen dat je teveel uitgeeft wordt vaak lastig gevonden. Een derde van de kinderen vindt dat ze niet altijd goed met geld omgaan. Ouders zijn de eerst aangewezen personen om hun kinderen hierbij te helpen of te voorkomen dat ze problemen krijgen met omgaan met geld. Marion Weijers, Nibud-auteur: “Het boek Goed met Geld, Hoe financiële opvoeding loont helpt en inspireert ouders om hun kinderen optimistisch, zelfverzekerd en trefzeker te begeleiden naar financiële zelfstandigheid”.

Het boek Goed met geld, Hoe financiële opvoeding loont is voor € 15,95 te koop in de webwinkel van het Nibud.