Na zeer succesvolle eerdere edities slaan de initiatiefnemers wederom de handen ineen en wordt op woensdag 1 juni de Buitenspeeldag georganiseerd. De tv-uitzending en website van Nickelodeon gaan tussen 13.00–17.00 uur voor de 6e keer letterlijk ‘op zwart’ en kinderen worden aangemoedigd om buiten te spelen. Gemeenten stimuleren dit initiatief door allerlei activiteiten voor kinderen te organiseren en de Buitenspeeldag onder de aandacht te brengen.

Initiatiefnemers de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon stimuleren op deze wijze kinderen in Nederland om buiten te spelen en te sporten. De samenwerkende partijen roepen gemeenten, ouders, begeleiders, vrijwilligers van belangenorganisaties én het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren.

Het is van groot belang dat kinderen meer buiten spelen en sporten omdat dit onder andere bijdraagt aan meer sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling én de kansen vergroot op lichamelijke beweging. Niet alleen geeft buiten spelen een schat aan vreugde en plezier, maar het levert ook een wezenlijke bijdrage in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dit is daarom ook een belangrijk onderdeel van gemeentelijk beleid.

Buitenspeeldag Amsterdam Noord
Voor kinderen in Amsterdam Noord wordt de NDSM werf tot een waar speelparadijs omgetoverd. De Stichting Beheer NDSM-werf, Café Noorderlicht, stadsdeel Noord, stichting SPIN, NSGK voor het gehandicapte kind, HemeltjeLief Festival en MTV Networks hebben de handen ineen geslagen om deze middag tot een superdag te maken voor alle kinderen uit Amsterdam Noord. Van 13.00 uur – 17.00 uur is een groot gedeelte van de NDSM-werf afgesloten voor verkeer en tot een waar speeldomein voor kinderen omgebouwd. Zo kunnen kinderen hutten bouwen rondom café Noorderlicht, wordt er een poging gedaan om een nieuw Amsterdams record koekhappen neer te zetten en zijn er allerlei spelen opgesteld die kinderen gratis kunnen uitproberen.

Naast allerlei uiteenlopende activiteiten en spelen zullen ook Iris, Loek en SpongeBob van Nickelodeon aanwezig zijn. Zirkus Zirkus zal een spetterend optreden geven! En dit is nog maar een kleine greep uit alle mogelijkheden. Uiteraard hoeft voor geen enkele activiteit te worden betaald en is het terrein door de NSGK geschikt gemaakt voor kinderen met een handicap. En voor alle kinderen die geen vervoer hebben naar de NDSM-werf worden vanaf de speeltuinen in Amsterdam Noord, bussen geregeld.

 www.buitenspeeldag.nl