Voor het eerst in haar geschiedenis presenteert De Nederlandse Opera (DNO) een kleutervoorstelling. De circa 55 minuten durende opera PoY! is geschikt voor kleuters in de leeftijdscategorie 3 t/m 6 jaar. PoY! is een productie van Opera Omnia uit Noorwegen, gecomponeerd door Glenn Erik Haugland en Heidi Tronsmo, gebaseerd op een verhaal van Ståle Tråsdahl.

De kleuteropera werd elf jaar geleden voor het eerst uitgevoerd in het Black Box Theatre in Oslo met Heidi Tronsmo zelf in de hoofdrol. De voorstelling speelde bijna 140 keer door het hele land en was ook te zien in IJsland, Engeland en Duitsland. Het artistiek team wordt gevormd door Hege Gabrielsen (regie), Ellen Mette Berntsen (scenografie en kostuumontwerp), en Kurt Hermansen en Ståle Tråsdahl (lichtontwerp).

PoY! gaat over Henriette. Zij woont samen met een celliste die te veel werkt. Zij repeteert aan een stuk door en is de muziek eigenlijk meer dan zat. Voor Henriette geldt het tegendeel: zij houdt van muziek en van stilte. In de voorstelling zien we hoe een droom van Henriette vertaald wordt naar muziek. Voor de voorstellingsreeks in Nederland wordt Henriette gezongen door de Nederlandse mezzosopraan Barbara Kozelj. Fanny Bray is de celliste.

In totaal vinden er twaalf voorstellingen plaats op:
7 mei, 12.00 en 14.00 uur: Bijlmer Parktheater, Amsterdam
8 mei, 13.00 en 15.00 uur: Podium Mozaïek, Amsterdam
11, 12 en 13 juni, 11.00 en 13.30 uur: Grote Studio in Het Muziektheater Amsterdam
19 juni, 13.00 en 15.00 uur: Podium Mozaïek, Amsterdam

De voorstellingen op 7 en 8 mei vinden plaats in het kader van de European Opera Days, een initiatief van Opera Europa en Fedora. Kaarten voor PoY! kunnen worden gereserveerd bij de kassa van het theater waar de voorstelling wordt uitgevoerd.

Meer informatie is te vinden op www.dno.nl.