(Bottrop-Kirchhellen, April 2011) In juni opent Movie Park Germany de nieuwe indoor-achtbaan Van Helsing’s Factory. De attractie wordt op dit moment gebouwd in de hal waar tot en met 2004 Gremlins Invasions onderdak had. Deze attractie begon als rustige rondleiding door een filmstudio, maar ontaardde door Gremlin-monsters uit de gelijknamige film uit de jaren ’80 in een avontuurlijke rit.

Voordat de nieuwe achtbaan groots geopend wordt, veilt Movie Park Germany als laatste aandenken een Gremlin-figuur, die als animatronic in de attractie dienst gedaan heeft. De Gremlin van een kleine meter groot wordt op www.ebay.de geveild en de opbrengst gaat naar een lokaal goed doel (Arbeitsgemeinschaft soziale Brennpunkte e.V. in Bottrop ). De veiling loopt tot komende zondag (te bereiken via http://tinyurl.com/65ekdgx ).

Voor wie de monsters uit de jaren ’80 al lang verleden tijd zijn en liever iets meer wil knuffelen, heeft Movie Park Germany op 29 april nog iets extra’s te bieden. Kung Fu Panda komt dan namelijk naar het park en deelt handtekeningen en foto’s uit.