Over tien dagen zal de Space Shuttle Endeavour worden gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center, richting het Internationaal Ruimtestation (ISS). Aan boord zijn astronauten, meetinstrumenten en… LEGO steentjes!

Tijdens hun twee weken durende verblijf in het ISS zullen astronauten een aantal leuke en informatieve experimenten met LEGO uitvoeren. De LEGO materialen die ze meenemen zijn LEGO City Ruimtevaart sets en ook speciaal voor deze missie ontwikkelde modellen. Een van de astronauten zal bijvoorbeeld proeven doen met de zwaartekracht; zal het hem lukken om in de ruimte een model te bouwen dat we op aarde niet zouden kunnen nabouwen?

Tijdens de missie kunnen geïnteresseerden via LEGOspace.com op de hoogte blijven en documentatie downloaden.

In het kader van de samenwerking tussen LEGO en NASA, introduceert de LEGO Groep  LEGO City Ruimtevaart, een nieuw thema met onder andere een Space Shuttle en een Ruimtevaart commandocentrale. De reden voor de keuze van het Ruimtevaartthema is eenvoudig: het spreekt tot ieders verbeelding, maar vooral bij kinderen. Verre planeten en de Melkweg, spectaculaire lanceringen en hoogstaande technologie, moedige astronauten…al die elementen maken ruimtevaart zo spannend. De vier nieuwe ruimtevaart bouwsets zullen dan ook voor veel bouw- en speelplezier zorgen, maar kinderen leren zo ook spelenderwijs meer over de ruimtevaart. Dit educatieve aspect is, naast natuurlijk speelplezier, een belangrijke factor waar LEGO ontwerpers rekening mee houden bij het ontwerpen van nieuwe producten.

Trailer

LEGO City Ruimtevaart ligt al in de winkel. Er zijn vier bouwdozen, een Ruimteschip, Maanbuggy, een Satelliet lanceerplatform, een Space Shuttle en een Ruimtevaart commandocentrale.