De nieuwe film van Terrence Malick, The Tree of Life, is geselecteerd voor de officiële competitie van de 64ste editie van het filmfestival van Cannes in mei. De film met Brad Pitt in de hoofdrol werd al eerder getipt voor het festival. Vandaag is de officiële selectie bekend gemaakt.

Oscargenomineerde regisseur Malick is bekend van films als The Thin Red Line en The New World. Het langverwachte The Tree of Life is zijn meest prestigieuze project tot nu toe en is vanaf 2 juni te zien in de Nederlandse bioscopen. Naast Brad Pitt worden hoofdrollen vertolkt door Sean Penn en Jessica Chastain.

In The Tree of Life groeit de 11-jarige Jack op met twee broers. Jack ziet de wereld zoals zijn moeder dat doet. Zij is de verpersoonlijking van liefde en vergevingsgezindheid en wil hem beschermen tegen kwaad en onrecht. Zijn vader (Brad Pitt) probeert daarentegen zijn zoon klaar te stomen voor de ‘harde buitenwereld’, door hem te leren altijd voor zichzelf op te komen. Jack probeert hun ideologieën te verenigen in zijn eigen kijk op het leven.
Inmiddels volwassen probeert Jack (Sean Penn) die ene constante te vinden, terwijl alles om hem heen verandert; het oneindige plan waar wij allemaal deel van uitmaken.

The Tree of Life is vanaf 2 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.

Trailer (Eng.)