Ruim de helft van alle Nederlandse burgemeesters was vanmiddag aanwezig in Kaatsheuvel om de nieuwste aanwinst van de Efteling, de magische stad Raveleijn, officieel te openen. Onder aanvoering van de ‘burgemeester’ van de nieuwe stad Raveleijn, Bart de Boer, werd met het doorknippen van een honderd meter lang lint de stad officieel geopend. De imposante stad Raveleijn (totale investering € 30 miljoen) vormt het decor voor een spectaculaire parkshow, waarin onder meer vijf paarden, vijf raven, een uil en een valk hun opwachting maken.


Het verhaal achter de parkshow Raveleijn is geschreven door de Efteling en de bekende kinderboekenauteur Paul van Loon. ‘Burgemeester’ van de stad Raveleijn Bart de Boer (in het dagelijks leven Voorzitter van de Directie van het Kaatsheuvelse attractiepark) is enorm trots op het eindresultaat: “Niet eerder is een nieuw verhaal van de Efteling zo breed geïntroduceerd; vanaf februari is de dramaserie Raveleijn wekelijks te zien bij RTL 4, in maart werd het gelijknamige boek van de hand van Paul van Loon gepresenteerd, er volgt nog een online game en dan natuurlijk de fysieke stad Raveleijn met de mysterieuze parkshow hier in de Efteling!”

 

De parkshow Raveleijn wordt vijf à zes keer per dag opgevoerd in een enorme openluchtarena (1.450 m2) die plaats biedt aan 1.200 bezoekers. Het verhaal kent zoals het in de Efteling hoort een duidelijke moraal: De vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard moeten samenwerken en hun persoonlijke talenten gebruiken om de strijd met de wrede overheerser aan te gaan en het kwaad te overwinnen. Bart de Boer: “Door het vuurspuwende, mechanische wezen Draconicon en de bombastische, door Het Brabants Orkest ingespeelde, muziek hanteren wij een adviesleeftijd van zes plus voor deze show. Met Raveleijn hebben we dan ook een stoere, maar typisch Eftelingse, aanvulling op ons bestaande attractieaanbod.”