(Bottrop-Kirchhellen 2011) Movie Park Germany, het film- en entertainmentpark op 1,5 uur rijden vanaf Utrecht, biedt meer dan 40 attracties en shows die volledig in het teken staan van grote bioscoopfilms. In Movie Park Germany staan kleine en grote bezoekers oog in oog met populaire film- en tv-helden als  SpongeBob Squarepants, de groene Oger Shrek of de onverschrokken X-Men.

Van Helsing’s Factory
In het jubileumjaar 2011 viert Movie Park Germany 15 jaar Hollywood in Europa. Genoeg reden om in juni op het verjaardagsfeest de unieke indoor-achtbaan Van Helsing’s Factory in gebruik te nemen! Deze nieuwe attractie is een achtbaan waarin de gasten samen met de beroemde vampierjager Van Helsing op jacht gaan naar vampieren. De achtbaan wordt uitgebreid gethematiseerd. Diverse geluids- en beeldtechnieken zorgen ervoor dat het een levensechte ervaring is die iedereen kippenvel bezorgt. Zo zijn er bijvoorbeeld drie grote video-installaties en diverse animatronics die garant staan voor heftige schrikmomenten. Om die reden wordt aangeraden om kinderen jonger dan 12 jaar niet mee te laten rijden.


Nickland
Nickland is het grootste NICK-themagebied ter wereld. Populaire tv-sterren als SpongeBob, Dora, Patrick en Jimmy Neutron van de kinderzender Nickelodeon zijn niet alleen als personages terug te vinden Nickland. Ze staan ook centraal in de 16 verschillende attracties. Jimmy Neutron bijvoorbeeld neemt bezoekers mee voor ritje in ‘zijn’ achtbaan, SpongeBob doet mee aan een groot watergevecht en met Avatar begeeft zich hoog in de lucht in de enige attractie ter wereld waarbij de bezoeker op zijn buik door het luchtruim vliegt.

 

„Hoera! Ik ben in de film“
Movie Park Germany is niet alleen dé plek om SpongeBob en Shrek te knuffelen, maar vooral ook om veel avonturen te beleven rondom het thema film. Bezoekers kunnen samen met de hoofdrolspelers uit de film Ice Age, Sid, Mannie, Diego en Scrat, een wonderbaarlijke reis maken in de attractie Ice Age Adventure. In de stuntshow krijgt het publiek een demonstratie van wat het draaien van een film allemaal met zich meebrengt, natuurlijk samen met een aantal halsbrekende stunts en spannende actiescènes. In de Movie Switch-show maken bezoekers een muzikale reis langs de mooiste filmmelodieen. In het amftitheater van Studio 7 gaat er er heftig aan toe. De X-Men vechten er in een spannende Live-Action-Show tegen het kwaad. Spectaculaire stunts en sensationele special effect zorgen voor een versnelde hartslag. In het Filmmuseum is een aantal exclusieve filmaccessoires te bezichtigen, zoals de oorbellen van Kate Winslet uit de film Titanic, of de gymschoenen van Tom Hanks uit de film Forrest Gump. De ultieme kick krijgt de bezoeker van spectaculaire attracties zoals de High Fall, waarbij er een vrije val van 60 meter in de diepte gemaakt wordt. Een andere goede mogelijkheid tot een fikse adrenalinekick is de Bandit, de eerste houten achtbaan van Duitsland of de MP Xpress. Dit is een achtbaan die met 80 kilometer per uur verschillende loopings maakt.

Dat én nog veel meer valt er te beleven in Movie Park Germany. Meer informatie over de attracties.

Movie Park Germany is in 2011 geopend van 1 april tot en met 6 november geopend. Van Helsings’ Club is vanaf de seizoensstart op 1 april geopend. De nieuwe achtbaan wordt in juni, samen met het feest ter ere van het 15-jarige bestaan van Movie Park Germany, geopend.