Op maandag 4 april herintroduceert Nickelodeon de zender Kindernet voor kinderen tussen 3 en 8 jaar. Kindernet was tussen 1988 en 2003 een succesvol bekeken zender op de Nederlandse televisie. De zender biedt kinderen het beste van twee marktleiders in kidsentertainment, Nickelodeon en Studio 100. Op Kindernet zijn zowel sterke nostalgische ‘classics’ als populaire hedendaagse series en films te zien.

Series met de helden van toen, waaronder Wickie de Viking, Maja de Bij, Boes en Nils Holgersson, afgewisseld met specials en films van de favorieten van nu zoals Samson & Gert, Big & Betsy, Dobus en een hoop andere Studio 100 figuren.

“Wij zijn ontzettend trots op de uitbreiding van het Nickelodeon portfolio. Een nieuw avontuur dat we samen met Studio 100 aangaan. De kracht van Kindernet: nostalgie voor ouders. Velen van ons zijn immers opgegroeid met series als Nils Holgersson en Maja de Bij. Kindernet brengt families samen door ouders en kinderen gezamenlijke helden te bieden,’’ aldus Judith Peters, Head of Nickelodeon.

“Het ultieme doel van Studio 100 is het vertellen van verhalen. Dankzij Kindernet kunnen we de kinderen meer avonturen laten beleven met bekende Studio 100 vrienden als Samson & Gert, Maja de Bij, Big & Betsy en Wickie de Viking.  Maar we laten hen ook nieuwe helden ontdekken als Dobus en Abrakodabra.  Kindernet biedt ons ook de mogelijkheid om de succesvolle samenwerking met Nickelodeon verder uit te breiden,” aldus Dominic Stas, Algemeen Directeur Studio 100 Benelux.

Kindernet zal tussen 06.00 – 15.00 uur te zien zijn op de frequentie van Comedy Central en maakt deel uit van het Nickelodeon portfolio welke verder bestaat uit Nick Jr., Nickelodeon, TeenNick en de digitale kanalen Nick Toons, Nick Jr. en Nick Hits.

Kindernet: vanaf 4 april tussen 06.00 uur en 15.00 uur

www.kindernet.nl