Ben jij ook zo’n fan van de Heksje Lilly kinderboeken? Dan is er nu groot nieuws. Vanaf 14 april is in heel Nederland een gloednieuwe Heksje Lilly-film te zien; Heksje Lilly en de Reis naar Mandolan. De film vol humor en magie is gebaseerd op het gelijknamige boek van KNISTER (Ludger Jochmann) dat als filmeditie sinds kort verkrijgbaar is.  Het is het tweede Heksje Lilly-avontuur dat verfilmd is. Eerder kon men genieten van Heksje Lilly – De draak en het magische boek.

Heksje Lilly en de Reis naar Mandolan is alleen in een Nederlands gesproken versie te zien met de stemmen van o.a. Ralf Mackenbach, Patty Brard, Valerio, Tara Hetharia, Isa Hoes, Sander de Heer en Cystine Carreon.

Heksje Lilly is een ondernemend meisje dat dankzij een toevallig gevonden toverboek allerlei situaties naar haar hand kan zetten. Ze wordt daarbij geholpen door het draakje Hector. In deze film reist ze af naar het exotische land Mandolan. Men heeft haar hulp ingeroepen omdat de Koninklijke troon betoverd is, en dat belooft niet veel goeds.

Korte inhoud
De postbode brengt een bijzondere brief voor Lilly. Wat zou erin staan? Snel maakt Lilly de envelop open. “Zeer geëerde superheks Lilly,” leest ze, “wij hebben een groot probleem. De Koninklijke troon van ons land is betoverd. Kun jij ons alsjeblieft helpen?”. De brief komt uit Mandolan, een exotisch land met woestijnen, olifanten en vreemde muziek.
Natuurlijk wil Lilly graag helpen en ze vertrekt samen met het draakje Hector naar Mandolan. Daar maakt ze kennis met riksjachauffeur Musa, grootvizier Guliman en een heleboel andere bijzondere mensen en wezens. Maar zal het haar lukken om de troon te bevrijden van de toverspreuk?

Heksje Lilly – de boeken
De Heksje Lilly boeken zijn in maar liefst 25 talen vertaald. Wereldwijd zijn al ruim 12 miljoen boeken over de toonbank gegaan, waarvan al bijna 200.000 in Nederland. Ook in Nederland is Heksje Lilly al vanaf het eerste deel (2005) een groot succes. De doelgroep van Heksje is 7 tot 9 jaar (focusgroep), jongens en meisjes.

Kijk voor meer over Heksje Lilly op www.heksjelilly.nl.