Vanaf vrijdag 25 februari is wekelijks het nieuwe programma Shake It! te zien bij Nickelodeon. Shake it! staat in het teken van eten en bewegen en wordt vanuit een speciale kookstudio afwisselend gepresenteerd door Patrick Martens en Loek Beernink. Nickelodeon neemt vanzelfsprekend haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en hecht belang aan een gezond en actief leven voor kinderen.

Iedere aflevering gaan kinderen van verschillende sportdisciplines de strijd met elkaar aan om de felbegeerde ‘Gouden Blender’ in de wacht te slepen. Hockeymeisjes, voetballers, skaters, balletmeisjes, snowboarders en volleyballers, allemaal gaan ze voor de winst! Hun kennis en ervaring over eten en bewegen is van groot belang en uiteraard zal een spannend finalespel niet ontbreken!

Dalusiknie
Rode draad in het programma is het onderdeel ‘Dalusiknie’. Een vaste chefkok gaat wekelijks de uitdaging aan om een gerecht dat 3 kinderen absoluut niet lekker vinden, zo te bereiden dat het een lievelingsgerecht wordt. De vraag is natuurlijk of dit ook echt gaat lukken…

Ook wordt iedere week aandacht besteed aan de leukste sportevenementen in Nederland en gaan kinderen bij de boer of in een fabriek op zoek naar de oorsprong van een bepaald product. Want hoe wordt ketchup eigenlijk gemaakt? En waar komen rozijnen vandaan?

Shake it is 20 weken lang iedere vrijdag om 18.00 uur te zien bij Nickelodeon en komt tot stand in samenwerking met productiemaatschappij I Care.