Zondag 13 februari aanstaande mogen alle opa’s van Nederland van 50 jaar en ouder, gratis naar de nieuwe Nederlandse familiefilm Mijn opa de bankrover. Dat maakte actrice Tanja Jess, die een bijrol vertolkt in deze film, vanavond bekend in de uitzending van Life 4 You. Deze ludieke actie organiseert A-Film in samenwerking met 86 bioscopen en filmtheaters in het hele land waar Mijn opa de Bankrover vanaf 9 februari draait.

Mijn opa de Bankrover is een muzikale film over de 13- jarige Grace. Zij wil graag alles weten over haar Surinaamse vader, maar niemand wil haar iets vertellen. Opa Gerrit is de enige die haar kan helpen, maar zijn geheugen laat hem sinds de dood van oma in de steek. Als de familie hem in een bejaardentehuis wil stoppen, besluiten Grace en opa Gerrit om van zijn spaargeld naar Suriname te gaan. Maar dan blijkt dat de familie opa’s geld heeft geblokkeerd. Daarom besluiten Grace en opa een bank te overvallen. Bekijk de trailer

Alle opa’s die op zondag 13 februari een voucher inleveren aan de kassa van een bioscoop of filmtheater krijgen een gratis toegangskaartje. Deze voucher kan worden ingevuld en gedownload op www.mijnopadebankrover.nl/gratis.

Om in aanmerking te komen voor een gratis toegangskaartje, wordt de opa’s verzocht te kunnen aantonen dat zij 50 jaar of ouder zijn met een geldig identiteitsbewijs. De actie geldt alleen op zondag 13 februari in combinatie met de film Mijn opa de Bankrover.

Na De Indiaan, Polleke en Madelief is Mijn opa de Bankrover de nieuwe familiefilm van Ineke Houtman. Het scenario is geschreven door Sjoerd Kuyper en de compositie van de muziek – inclusief de liedjes uit de film – was in handen van Vincent van Warmerdam, Chrisnanne Wiegel, Merlijn Snitker en Melcher Meirmans. De hoofdrollen worden vertolkt door Zoë van der Kust (Grace), Michiel Romeyn (opa Gerrit) en Loes Haverkort (moeder van Grace). Belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor Manoushka Zeegelaar Breeveld, Tanja Jess, Waldemar Torenstra, Micha Hulshof, Kees Boot en Terence Schreurs.