Jack Black is te zien als Lemuel Gulliver, een mislukte schrijver die in de postkamer van de Times werkt.

Om indruk te maken op de redacteur voor reisverhalen, begeeft Gulliver zich op onbekende wateren op een boot richting de Bermuda-driehoek.
Hij belandt bij dit gevaarlijke avontuur in een hevige storm en spoelt aan op een vreemd eiland, Liliput. De bewoners van het eiland zijn de zeer kleine en ijverige Lilliputians. De reus Gulliver wordt eerst gevangen genomen door de Lilliputians, maar later wordt hij een inspiratiebron voor zijn nieuwe minivrienden en beginnen ze van elkaar te leren.

Hij leidt Lilliputians naar de overwinning tegen hun vijanden van het buureiland en wordt tot hun grote held uitgeroepen. In deze nieuwe wereld wordt Gulliver eindelijk gewaardeerd voor wie hij is en kan hij de verleiding niet weerstaan om grote verhalen te vertellen: hij claimt een belangrijk uitvinder te zijn en deel uit te maken van historische gebeurtenissen uit zijn eigen wereld. Op het moment dat Gulliver zijn grip verliest en de Lilliputians in gevaar brengt, moet hij een manier vinden om de schade te herstellen.

Uiteindelijk leert Gulliver dat eigenlijk alleen telt hoe groot je aan de binnenkant bent en moet hij zijn tekortkomingen onder ogen zien, zodat hij zijn eigen kleine wereld kan ontstijgen.

Cast: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Romany Malco, Billy Connolly, T.J. Miller en Amanda Peet.
Regisseur: Rob Letterman.
Genre: comedy/avontuur.
Filmduur: 85 minuten.

Trailer

Meer op: www.gulliverstravels.nl.